Domaća Knjižara
Ukupna cena:

TAKO JE GOVORIO ZARATUSTRA - Fridrih Niče

  • TAKO JE GOVORIO ZARATUSTRA - Fridrih Niče
6.38 EUR
7.01 USD
759.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TAKO JE GOVORIO ZARATUSTRA - Fridrih Niče

Tako je govorio Zaratustra je delo nastalo između 1883. i 1885., a koje govori o starom šamanu koji se spušta sa svoje planine među narod iz želje da nauči nešto od njih i da narodu podari svoje znanje. Prilikom spuštanja u selo nailazi na razne ljude od kojih doznaje njihove tajne.

Zaratustra je zapravo u potrazi za čovekom sebi ravnim, ali mnogi ne razumeju njegovu filozofiju i ismejavaju ga, međutim ima i onih koji mu se dive.

„Zaratustra“ je nemačka verzija imena persijskog proroka Zoroastera (Zaraθuštra), navodnog osnivača zoroasterizma, koji je uticao na judaizam, a zatim i na hrišćanstvo. Dakle, knjiga ne prikazuje istorijskog Zaratustru, o kojem imamo vrlo malo podataka, već se koristi njegova mističnost stvarajući jednog ne-istorijskog Zaratustru, koji želi tradicionalni moral okrenuti naglavačke. Najslavniji odlomak nalazi se na početku knjige: Zaratustra se spušta s planine, razgovara s nekim čovekom i zatim se pita: „Da li je moguće da ljudi još ne znaju da je Bog mrtav?“

Zbog svojih razmatranja to je jedno od najpoznatijih filozofskih dela ovoga autora, a stil pisanja je nedvosmisleno svrstao Zaratustru i u vrhunce svetske književnosti.

br. str.: 350
povez: tvrd
Format: 21 cm
Pismo: latinica

Prosečna ocena (8) 8

02-apr-2008 03:25:16
SERBIA
Ocena 8
Tačno tako! Za svakog i ni za koga! Ko je razume shvatiće je ali najbitnija misao je:IDI U PRAVO VREME! Tako je godvorio Zaratustra. Sve u pravo vremo i sve sa pravom merom. Ponešto se nauči uvek i od Niečea!

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption