Ukupna cena:

ODBRANA SOKRATOVA - Platon

  • ODBRANA SOKRATOVA - Platon
4.44 EUR
4.88 USD
528.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ODBRANA SOKRATOVA - Platon

Sokrat je predstavljao ideal moralnih vrlina: mudrosti, skromnosti, trezvenosti, umerenosti, pra­vičnosti, hrabrosti, nesavitljivosti, zastupao je čvrstu zakonitost nasuprot tiranima; daleko je bio od gram­zivosti i vlastoljublja. Kao čovek, Sokrat je bio oliče­nje tih vrlina — jedan mirni, smerni uzor vrline. Nje­gova ravnodušnost prema novcu porekla je iz njegove vlastite odluke; jer prema običaju koji je vladao u nje­govo doba i on je mogao poučavati omladince da bi zarađivao, kao sto su činili ostali učitelji..

U njegovoj umerenosti u životu izražavala se takođe snaga svesti, ali ne kao veštački, izmišljeni princip, već se ispoljava kako kad prema datim prili­kama; u društvu sa dragima bio je bezbrižni veseljak.

G.V.F. Hegel

Izdavač: Dereta
Format: 11.5x17
ISBN: 86-7346-370-x
Povez: broširan
Pismo: latinica
Br. strana: 151
God. izdanja: 2008

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption