Ukupna cena:

NOVA KRITIČKA TEORIJA: FILOZOFIJA ZABAVE - Divna Vuksanović, Dragan Ćalović, Vlatko Ilić

  • NOVA KRITIČKA TEORIJA: FILOZOFIJA ZABAVE - Divna Vuksanović, Dragan Ćalović, Vlatko Ilić
8.39 EUR
8.81 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NOVA KRITIČKA TEORIJA: FILOZOFIJA ZABAVE - Divna Vuksanović, Dragan Ćalović, Vlatko Ilić

Pitanje odnosa zabave i kapitala jedno je od vitalnih pitanja slobodnog vremena u dobu „artističkog kapitalizma”. Pogotovo danas, kada je svaka zabava reducirana, pa je čak, u potiskivanju „normalnog života”, postala privilegija povlaštenih. Autori – Divna Vuksanović, Dragan Ćalović i Vlatko Ilić, na tragu „frankfurtske škole”, na različite načine razmatraju mnogobrojne aspekte zabave u suvremenom svijetu. Svo troje su koristili svoja neposredna stvaralačka iskustva i teorijske uvide i tako sačinili zanimljivu knjigu koja pruža lijep i inspirativan uvid u suvremenu filozofiju zabave.
Predrag Finci

Monografija Divne Vuksanović, Dragana Ćalovića i Vlatka Ilića Nova kritička teorija posvećena je, kako je vidljivo već iz njezina podnaslova, filozofiji zabave. Neopreznom ljubitelju uzvišene filozofije, uvjerenom u to da se filozofija ne treba baviti ovozemaljskim trivijalnostima, ideja da se filozofijski treba pristupiti fenomenima poput zabave ili slobodnog vremena izgledat će kao profanacija filozofije. Međutim, ništa pogrešnije od toga!
Autorska trojka problematizira, naime, zabavu kao središnji sadržaj modernih medija (od televizije do interneta i video-igara), kao bitan moment ontičke pozicije ljudskog bića u današnjem svijetu, te na taj način afirmira mogućnost mišljenja na tragu onoga najboljega u povijesti filozofije, od Platona do kritičke teorije kakva se razvija u frankfurtskoj školi. Uspostavivši organsko jedinstvo teorijske i praktičke filozofije, obogaćeno produktivnim interdisciplinarnim istraživanjima, filozofija se – zahvaljujući Divni Vuksanović i njezinim suradnicima Draganu Ćaloviću i Vlatku Iliću (koji nedvojbeno spadaju među nositelje najviših dometa kritičkog mišljenja u našoj regiji) – afirmira kao moćno sredstvo razotkrivanja nihilističke sprege kapitala, političke moći i medija, otvarajući tako perspektivu osmišljenog otpora ugroženog humaniteta nadirućoj pustinji besmisla i obeščovječenja.
Lino Veljak

pismo: latinica
strana: 268
format: B5
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption