Ukupna cena:

TALFJ I SRPSKA KNJIŽEVNOST I KULTURA - Gabriele Šubert, Vesna Matović

  • TALFJ I SRPSKA KNJIŽEVNOST I KULTURA - Gabriele Šubert, Vesna Matović
7.26 EUR
7.62 USD
864.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TALFJ I SRPSKA KNJIŽEVNOST I KULTURA - Gabriele Šubert, Vesna Matović

Zbornik je posvećen prevodima Srpskih narodnih pjesama (1835. i 1853) Tereze Albertine Luize fon Jakob kao i njihovoj recepciji u nemačkoj, evropskoj i američkoj kulturnoj javnosti. Posrednička uloga Talfjeve je veoma doprinela da srpska usmena književnost postane deo evropske književnosti kao i da se promeni slika o Srbiji i Srbima. Iako posvećen jednoj ličnosti, rasponom obuhvaćenih tema ovaj zbornik zahvata čitavu jednu epohu, ocrtavajući istoriju ideja, udeo kulturnih središta, institucija, književnih časopisa, ali i književnih krugova i salona i ukazuje na značaj istaknutih pojedinaca u nacionalnim i evropskim razmerama (Gete, Vuk Kradžić, Herder, Talfj, Kopitar, braća Grim) u činu uspešnog kulturnog posredovanja. U zborniku, koji je rezultat naučne saradnje Instituta za slavistiku u Jeni i Instituta za književnost i umetnost, objavljeni su radovi najistaknutijih nemačkih i srpskih slavista, kompratista i germanista, kao i dva veća priloga: Prepiska i Bibliografija radova Talfjeve i napisa o njoj.

Broj strana: 328
Format: 20 cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption