Ukupna cena:

SLIKA DRUGOG U BALKANSKIM I SREDNJOEVROPSKIM KNJIŽEVNOSTIMA - Miodrag Maticki

  • SLIKA DRUGOG U BALKANSKIM I SREDNJOEVROPSKIM KNJIŽEVNOSTIMA - Miodrag Maticki
9.07 EUR
9.53 USD
1,080.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SLIKA DRUGOG U BALKANSKIM I SREDNJOEVROPSKIM KNJIŽEVNOSTIMA - Miodrag Maticki

U zborniku su okupljena saopštenja sa naučnog skupa „Slika drugog u balkanskim i srednjoevropskim književnostima“, organizovanog decembra 2005. godine u sklopu međunarodnog projekta „Kategorija 'svoj-tuđ' u slovenskim književnostima i kulturama“. Projekat je Institut za književnost i umetnost (projekat za pručavanje periodike) realizovao u saradnji sa Katedrom za slavistiku u Poznanju (Poljska), Institutom za književnost u Sofiji (Bugarska) i Filozofskim fakultetom u Zagrebu (Hrvatska).

Kroz studije obuhvaćene zbornikom pitanja kulturnih, rodnih, klasnih i nacionalnih identiteta, slike drugog, Balkana i Srednje Evrope, kao i odnosa sela i grada, starog i novog, svog i tuđeg, sagledavaju se u komparativistički, sa različitih teorijskih pozicija (imagologija, postkolonijalna kritika, itd.), obuhvatajući raspon od 18. veka, narodne književnosti i književno-istorijske proze, preko periodike i putopisa, do savremenog srpskog romana.

Broj stranica: 390 str.
Povez: meki povez
Pismo: ćirilica
Format: 24 cm.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption