Ukupna cena:

TRAGOM USPOMENA - Dušan Kosović

  • TRAGOM USPOMENA - Dušan Kosović
5.12 EUR
5.64 USD
610.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TRAGOM USPOMENA - Dušan Kosović

Ovo jesu uspomene u nostalgičnim tragovima akademika Dušana Kosovića, neuropsihijatra svetskog glasa, pisane u Americi, kao roman sa bližnjima i prijateljima pri čemu je prijateljstvo, "bogatstvo duše ili snaga srca". Knjiga kipti bogatstvom i zadivljuje snagom priznanja.
"Mladost je magična reč. Kada je izgovorimo, prosto i nesvesno pomislimo na uzlet, na period trijumfa fizičke snage, na telesni sklad, maštu, strast i lepotu uzrastanja. Dabome, to je ona strana koja je lepa i poželjna. Kada ostarimo, najradije prizivamo u sećanje dane mladosti, koji će, to smo shvatili naknadno, odigrati važnu ulogu u našem duševnom životu. To se svakako odnosi na sve ono što je bilo manifestno zastupljeno, ali i na one sadržaje koji su bili potiskivani, blokirani kulturnim obrascem koji nas je obavezivao.
Postavlja se pitanje da li ljudi znaju da stare. Zato su u pravu i oni koji tvrde da ima mnogo mladih staraca i starih mladića. Onaj ko zaboravi da se raduje, da se igra, da se smeje, taj je već starac. Onaj ko je izgubio radosti života i vrednosti življenja, taj je već star. Čini mi se da je strategija starosti pasivna strategija, jer toj strategije nedostaje ’instinkt za akciju’ i strasti življenja. Radi se o odustajanju od životne radosti, od života kao ljudske neposrednosti.

234 str, povez: tvrd, format: B5, latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption