Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SVETI SAVA - dr Boris Stojkovski

  • SVETI SAVA - dr Boris Stojkovski
77.95 EUR
85.74 USD
9,200.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SVETI SAVA - dr Boris Stojkovski
Importer: DATASTATUS
Country of origin: SERBIA

Monografija Sveti Sava, pisana popularnim jezikom, namenjena je svakome ko želi da sazna više o

Rastku Nemanjiću, Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu, pravniku, diplomati, svetskom putniku, utemeljivaču srpske medicine, ličnosti koja je dala ključan pečat srpskom identitetu, ali u svoje vreme i prvom kosmopoliti.

U monografiji su prikazani mozaici i freske koje se smatraju najvišim dometom srpske srednjovekovne umetnosti. Pored toga, izdanje sadrži i pravu galeriju predstava Svetog Save u umetnosti, od 13. veka do danas. U knjizi je objavljeno i mnoštvo efektnih prizora i detalja sa Svete Gore, koji svedoče ne samo o drevnosti i lepoti ovog mesta, već i o viševekovnom ritmu monaškog života u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.


Sećanja na misionarenje i čudesnu viziju Svetog Save učinila su da se natalože i druge duhovne i materijalne vrednosti, formirajući autentični kulturni ambijent jednog starog evropskog naroda… Posebno nam je zadovoljstvo što će ova lepa i poučna knjiga gospodina Borisa Stojkovskog biti objavljena na stotu godišnjicu ujedinjenja Srpske crkve, koja se obeležavala 1920. godine, i u vreme kada se kraju privode radovi na jedinoj monaškoj obitelji u našoj zemlji, upravo posvećenoj Svetom Savi – manastiru Kuveždinu, podignutom 1520. godine. Sa molitvenim željama i nadom da će ponovo opisan životni put Svetoga Save poslužiti kao ohrabrenje i inspiracija ovdašnjoj čitalačkoj javnosti, najtoplije preporučujemo ovo izdanje.
Episkop sremski Vasilije


O životu Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i pokretača naše stradalničke i slavne istorije, pisali su još od vremena prvih žitija Teodosija i Domentijana mnogi naši i svetski ugledni autori. Savin životopis je nepresušno nadahnuće. Svako pokoljenje umelo je, od Savinog doba do danas, da štedro iznedri svoje priloge toj inspiraciji, nadovezujući se na ovu impresivnu tradiciju koja predstavlja temelj našeg kulturnog identiteta. U ovoj je knjizi ono izraženo na savremen način, blizak profilu današnje čitalačke publike: koncizno i dato kroz popularnu interpretaciju modernih naučnih saznanja. Uz to, obogaćeno je uspelim likovnim prilozima, koji čitalačkoj mašti pružaju dodatni podsticaj za traženje novih odgovora na večite duhovne i egzistencijalne teme.
Episkop remezijanski Stefan


Sveti Sava je, van svake sumnje, otac, pa i na neki način tvorac celokupnog srpskog identiteta. Svestrana ličnost, renesansni čovek dva stoleća pre renesanse, pisac, diplomata, arhiepiskop, svetitelj i prosvetitelj. Najmanje što možemo učiniti da mu se za sve odužimo jeste da mu posvetimo jedno ovakvo delo!
Autor Boris Stojkovski


Prva sveobuhvatna, bogato ilustrovana monografija o Svetom Savi, najznačajnijoj ličnosti srpske istorije od srednjeg veka do našeg doba.
Urednik Srđan Ercegan

Format: 240 x 320 mm
Broj strana: 372
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption