Ukupna cena:

PUTIN – MOĆ RUSIJE - Branko Vlahović

  • PUTIN – MOĆ RUSIJE - Branko Vlahović
7.00 EUR
7.00 USD
850.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PUTIN – MOĆ RUSIJE - Branko Vlahović

Originalno, autentično, veoma precizno urađen portret Vladimira Putina i velika, bogata freska razvoja i vaskrsnuća nove Rusije – to su dva isprepletena toka priče knjige “Putin – moć Rusije”.
Izvanredan znalac zbivanja u Rusiji, iz koje izveštava pune tri decenije, novinar Branko Vlahović uspeo je da, mnogobrojnim činjenicama i procenama, čitaocu ponudi dinamično štivo o svemu onome što se, u poslednje dve decenije, zbivalo u Rusiji.

U prvom delu knjige “Putin – moć Rusije”, odslikan je portret Vladimira Putina, od njegovog dečačkog odrastanja u radničkim stanovima u Lenjingradu, mladalačke želje da postane obaveštajac, preko braka, porodice, navika, strasti i hobija, do izrastanja u jednog od vodećih svetskih političara.
Paralelno sa tim, iscrtava se i lomljiva spoljnopolitička putanja Putina i Rusije: kako se u blickrigu Krim vratio Rusiji i koje su posledice ukrajinske krize i rata, zašto se ponovo razvio hladnoratovski odnos između Amerike i Rusije, ima li Evropa svoj stav ili je vazal američke politike…

U tim gibanjima svetskih dimenzija upečatljivo se pokazuju mudrost i upornost, doslednost i vizija Vladimira Putina, kao premijera i predsednika velike države. Kroz analize prelomnih događaja, začinjenih i sočnim anegdotama, uverljivo se pokazuje kako je Rusija odbijala svako tutorstvo, svaku pretnju njenoj samostalnosti i neutralnosti. Držeći taj kurs, koji se posebno ispoljio u dva rata – gruzijskom i ukrajinskom – vrlo je vidljivo kako je Putin, vizionarski i patriotski, izvukao Rusiju iz klečećeg položaja, u koju su je bili doveli Gorbačov i Jeljcin, i ponovo je podigao u zemlju velike moći.

Posebno poglavlje u knjizi posvećeno je odnosima Srbije i Rusije. Tu je i pitanje Kosova, za koje je Putin odavno rekao da će postati presedan u međunarodnim odnosima.
Da bi slika o osavremenjenoj najvećoj pravoslavnoj zemlji bila potpuna, Vlahović je, u drugom delu knjige, pregrštima činjenica, odslikao gibanja u ruskom društvu. Kroz poglavlja o Putinovoj borbi sa oligarsima, neizmernom prirodnom bogatstvu, od Sibira do ledenog Arktika, obnovi i uzletu ruskog naoružanja, sve do velikih boljki društva, kao što su korupcija, činovnička birokratija, alkoholizam ili “bela kuga” – stvara se veoma jasna i puna slika o životu u toj velikoj zemlji, njenim brigama, izazovima i budućnosti.

Knjiga “Putin – moć Rusije” bogato je ilustrovana.

Format: 14,5x20,5
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 350

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption