Ukupna cena:

MISAONE PUTANJE DANILA N. BASTE: BIBLIOGRAFIJA - Jovica Trkulja, Sanja Stepanović Todorović

  • MISAONE PUTANJE DANILA N. BASTE: BIBLIOGRAFIJA - Jovica Trkulja, Sanja Stepanović Todorović
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MISAONE PUTANJE DANILA N. BASTE: BIBLIOGRAFIJA - Jovica Trkulja, Sanja Stepanović Todorović
Importer: Dosije studio doo
Country of origin: SERBIA

Redak je primer autora koji je još za života zaokružio vlastito delo i sabrao svoj celokupni filosofski rad kao što je to učinio srpski filosof akademik Danilo N. Basta. Njagovo višedecenijsko razuđeno istraživanje uporedo je teklo stazama koje su se povremeno približavale, a ponekad i presecale. Među njima se izdvajaju teme praktičke filosofije nemačkog idealizma (Кant, Fihte), zagonetna misao Martina Hajdegera, filosofija prava, nacionalna pravnopolitička misao, antinomija samopoštovanja i puzavosti, kao i plemeniti napor neprekidanog bogaćenja naše kulture prevodima značajnih filosofskih knjiga i članaka sa nemačkog jezika. Nimalo lak zadatak pronalaženja i bibliografskog organizovanja mnogobrojnih radova Danila N. Baste, nastajalih tokom više od pet decenija, kao i radova drugih autora o njemu brižljivo je obavila mr Sanja Stepanović Todorović. Dragocen je istraživački napor prof. dr Jovice Trkulje u iznalaženju bitnih momenata i mnoštva pojedinosti u životopisu D. N. Baste, izloženim u prilozima u prvom delu knjige Misaone putanje Danila N. Baste. Biobibliografija i dokumentima na njenom kraju, koji će biti nezaobilazni za svako buduće proučavanje života i rada našeg filosofa.

Format: 15x23 cm
Broj strana: 341
Pismo: Ćirilica
Povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption