Ukupna cena:

KATA NESIBA - Ivan Janković, Veljko Mihajlović

  • KATA NESIBA - Ivan Janković, Veljko Mihajlović
4.99 EUR
5.24 USD
594.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KATA NESIBA - Ivan Janković, Veljko Mihajlović

Istina i ilustrovana istorija jedne bleogradske bludnice i njene borbe za ustavna prava
1830 - 1851

Draga Čitateljko, koliko je žalostivna ova povest što je držiš u ruci, toliko je i verodostojna. Jer nas dvojica koji je pripovedamo i oslikavamo, šta znamo – znamo, i tu nikakve varancije nema i biti ne može. U Napomenama na kraju knjige naći ćeš za to sve dokaze, svaki izvor i svako crevce, crno na belo. Dakle: nema laži, nema prevare. E, sad, što jest – jest, ni mi ne znamo ama baš sve, ne možemo mi tek tako da se zalećemo, nismo mi tamo neki vetropiri nego smo ozbiljni (mada ne i porodični) ljudi. Ali ti, Čitateljko, ne brini, ti ćeš ipak doznati sve što treba, a i mnogo onoga što baš i ne mora da se zna, ali je super poučno i zabavno. Jer, ono što sami ne znamo mi lako doznajemo dobrotom jednog nama veoma blagonaklonog bića – Duha Varoši (beogradske). Po samoj svojoj nematerijalnoj suštastvenosti, on, Komšija, Zaštitnik i Dobrotvor naš, ima pristup svugde i svagda i šta on ne zna ne vredi znati. A da uživacija i siguracija budu još veće, ima ti taj naš Dobrotvor posvuda mnoštvo rođaka, kolega, kumova i drugara, a svi oni znaju znanje, već ne pitaj, i spremni su da pomognu, zlata vrede. A mi, blagodarni kakvi smo, uvek ćemo tačno reći šta smo i od koga iz te družine doznali.

Eto. Tu i tutilo. A sad, na stvar.

pismo: Ćirilica
strana: 144
format: 130 x 200 mm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption