Ukupna cena:

ANDRIĆ I VIŠEGRAD - Radovan Popović

  • ANDRIĆ I VIŠEGRAD - Radovan Popović
4.54 EUR
4.76 USD
540.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ANDRIĆ I VIŠEGRAD - Radovan Popović

Radovan Popović se pre tri decenije bavio istraživanjem života i opusa Ive Andrića. Pre ovog dela, Popović je objavio do sada najobimniji životopis Ive Andrića, zatim celovitu dokumentarnu biografiju Andrićeva prijateljstva, a 1976. knjigu uspomena savremenika Kazivanja o Andriću. Delo Andrić i Višegrad studija je o odnosu jednog grada i jednog pisca, grada u kome pisac nije rođen, ali ga je čitavog života doživljavao kao rodni. Govorio je: "Ja sam prvi put progledao pred tim mostom na Drini. Prozor moje sobe na drugoj obali gledao je na ovaj veličanstveni most Mehmed-paše Sokolovića pred kojim sam u detinjstvu uvek zastajao idući u školu. I dok su se moji drugovi igrali kraj reke, ja sam tu, na sredini mosta, na kamenoj klupi-sofi, kako je zovu, voleo satima da slušam pričanja starih ljudi..." Od ovih priča Andrić će načiniti svoj grandiozni opus. Poslednji put će Andrić posetiti Višegrad tri godune pre smrti, 1972. Knjiga Andrić i Višegrad dragoceno je podsećanje na Andrića, njegov život i književno stvaralštvo i primer kako se čuva kulturna baština . Ova knjiga budi u čitaocima istinsku želju da ponovo zarone u žive, višeslojne i lepe i kad su surovi, svetove Ive Andrića.

format: 23 cm, strana: 79, ISBN: 86-7558-360-5

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption