Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SPOKOJ - Ahmet Hamdi Tanpinar

  • SPOKOJ - Ahmet Hamdi Tanpinar
13.45 EUR
14.12 USD
1,601.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SPOKOJ - Ahmet Hamdi Tanpinar

ROMAN KOJI JE PROMENIO TURSKU KNJIŽEVNOST...
DA LI JE LJUBAV UVEK NAVIKA I DA LI VOLIMO SAMO ONE KOJI SU PORED NAS?
DA LI JE LJUBAV SPOKOJ ILI JE SPOKOJ LJUBAV?

Neobični mladić Mumtaz glavni je junak ovog čudesnog romana. Opterećen ranim gubitkom porodice, dolazi da živi kod rođaka Ihsana u Istanbul. Ihsan preuzima ulogu njegovog učitelja i vodiča kroz istoriju, muziku i poeziju. Predvečerje Drugog svetskog rata navodi glavne junake da se zamisle nad sudbinom sveta koji se ubrzano menja i da pokušaju da nađu spokoj.

Kompletna fabula prvog dela smeštena je samo u jedan dan, da bismo se u drugom delu vratili u godinu magičnog susreta Mumtaza i Nurine.

Turska kultura je za Tanpinara odraz i manifestacija "civilizacije unutrašnjeg sveta", koja je iznedrila ljude čvrstog morala, one koji su verno ispunjavali svoje duhovne obaveze, prošli određenu duhovnu obuku i obuzdali strasti.

Roman opisuje Mumtazovo traganje za "unutrašnjim poretkom - harmonijom", koji bi mu doneo mir. U njemu se prepliću bolest, smrt, prirodno, natprirodno, civilizacija, problematika društva, različita stanja duha i shvatanja estetike. Ali, iznad svega preovlađuje Mumtazova i Nuranina ljubav. Pošto je okvir u kome se ova ljubav odvija sâm grad, i Istanbul se doživljava bezmalo kao lik u romanu.

Mumtaz je verovao da muzika sadrži sve - istanbulski pejzaž, našu civilizaciju, prljavštinu, rđu i ono lepo u nama...

Format: 14x21 cm
Povez: tvrd povez
Pismo: latinica
Br. strana: 432

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption