Ukupna cena:

SINUHE EGIPĆANIN - Mika Valtari

  • SINUHE EGIPĆANIN - Mika Valtari
9.06 EUR
9.51 USD
1,078.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SINUHE EGIPĆANIN - Mika Valtari

Roman Sinuhe Egipćanin je klasičan istoriski roman, objavljen je 1945 u Finskoj. Odmah je postao svetski hit i preveden je na 40 jezika. Bio je najprodavani prevedeni roman svih vremena u SAD-u sve do pojave “Imena ruže”1966.

Knjiga je plod dugotrajnih i veoma detaljnih proučavanja literature o Egiptu iz vremena faraona i to su priznali i egiptolozi nakon što se roman postigao globalni uspeh.

To ga, nesumnjivo, čini privlačnim i čitaocima danas koji traže u istorijskim romanima što autentičniju sliku mesta i epohe u koju je smeštena radnja. Pisac je svog junaka Sinuhea, koji je i narator, jer roman ima formu memoara koje on piše u progonstvu, smestio na dvor Akhenatona kao dvorskog lekara koji prati sve dvorske intrige i tajne, zavere, ubistva, jer faraon je iz braka sa lepoticom Nefertiti imao samo devojčice što je otvorilo put nemilosrdnoj borbi za nasledstvo.Zahvaljujući veoma dobrom prevodu (Veljko Nikitović, Kosta Lozanić) sačuvana je iluzija da se čita neki drevni zapis koji je do savremenog čitaoca stigao putujući kroz tri milenijuma.

Poklonici istorijskih romana neće biti razočarani Valtarijevim delom koje potvrđuje da je izdržalo probu vremena i uvrstilo se među klasike ovog žanra.

Format: 20 cm
Broj strana: 365

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption