Domaća Knjižara
Ukupna cena:

OČEKUJUĆI MISTER BODŽENGLSA - Olivije Burdo

  • OČEKUJUĆI MISTER BODŽENGLSA - Olivije Burdo
7.54 EUR
7.54 USD
890.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: OČEKUJUĆI MISTER BODŽENGLSA - Olivije Burdo
Importer: Dereta
Country of origin: SERBIA

Roman je 2021. godine adaptiran za film, sa Viržini Efirom I Romenom Dirisom u glavnim ulogama.


Kad je stvarnost banalna i tužna, izmislite mi neku lepu priču.

Pred zadivljenim pogledom svoga sina, roditelji svake večeri plešu uz klasik Nine Simon. Magična, opojna scena samo je još jedna od mnogih uspomena koje izviru iz sećanja glavnog junaka priče, čije je detinjstvo obeleženo ekscentričnošću života van svih društvenih konvencija. U svetu ove porodice, čini se, ima mesta samo za zadovoljstvo, maštanje i prijatelje, čime sebi stvaraju divno lično blaženstvo. Ona koja daje ton, boji svaki trenutak, jeste majka, nepredvidiva i šarmantno neupućena u način na koji svet funkcioniše.

Ona je ta koja je usvojila četvrtog člana porodice, gospođicu Niškorisnu, veliku egzotičnu pticu belog perja i jarkocrvenih očiju, koja šeta stanom ljuljajući elegantni crni vrat. Svog mališana ne tretira ni kao odraslog ni kao dete, već kao da je književni lik iz romana, koga mnogo voli i kojem se posvećuje.

Međutim, malo-pomalo, počinje da se nazire da je ovaj univerzum zasnovan na nesigurnom osećaju stvarnosti, te da, kada se pesme i snovi privedu kraju, buđenje može biti veoma bolno.

Ovaj roman, koji su kritičari proslavili sa preplavljujućim entuzijazmom, očarava čitaoca ne samo svojim nadrealnim slikama već i smislom za humor i suptilnom melanholijom, koja, kako priča napreduje, gotovo neprimetno prodire u najosetljivija područja duha, da bi na kraju kulminirala intenzivnom i dubokom emocijom.

Format: 140x205 mm
Broj strana: 138
Pismo: Latinica
Povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption