Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ISTOK - ZAPAD - Mohsin Hamid

  • ISTOK - ZAPAD - Mohsin Hamid
7.54 EUR
7.54 USD
890.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ISTOK - ZAPAD - Mohsin Hamid
Importer: Dereta
Country of origin: SERBIA

Impozantan i maštovit pogled na trenutnu klimu globalne imigracije


Nagrada za fikciju Los Angeles Times 2017.
Nagrada Aspen Words 2018.
Bestseler magazina The New York Times, People, Entertainment Weekly, GQ...


Svi smo mi migranti kroz vreme.

Nadija i Said upoznaju se na večernjim predavanjima u neimenovanom gradu koji se već neko vreme „koleba na ivici provalije“, ratne. Oni se druže, a potom upuštaju u tajnu ljubavnu vezu. Istovremeno, sve češće bivaju izloženi oružanim razmiricama i bombaškim napadima. Nakon što militantne skupine preuzimaju vlast, ovaj par odlučuje da napusti zemlju i potraži sreću negde drugde, na Zapadu. Iako im se na početku bilo kakva mogućnost bega čini nemogućom, uskoro počinje da se širi glasina da se gradom otvaraju tajanstvena vrata koja vode na sigurnija mesta, portali koji vode u budućnost, prolazi koji oživljavaju nadu u neki bolji, pravedniji život. Kako nasilje eskalira, Nadija i Said odlučuju da rizikuju, napuste zavičaj i svoje stare živote, i prođu kroz vrata...

Veštom narativnom tehnikom, uz čest upliv magijskog realizma, u romanu Izlaz – Zapad Hamid efektno tematizuje najveća moralna pitanje savremenog sveta – pitanje ljudi koji žive u ratnim zonama, tranzitu, pitanje izbeglica i migranata, tražilaca azila, što smo, simbolički, svi mi. Drži nas zapitane nad time da li potraga za neki boljim svetom osigurava mir i blagostanje ili ostavljanje jednog rata za sobom znači svesno upuštanje u drugi.


Izuzetno intiman pogled na aktuelnu temu današnjice, roman Izlaz – Zapad donosi nezaboravnu savremenu, a istovremeno, univerzalnu priču o borbi, ljubavi i hrabrosti.

Format: 140x205 mm
Broj strana: 142
Pismo: Latinica
Povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption