Ukupna cena:

ESEJI: FLOBER, STIVENSON - Vladimir Nabokov

  • ESEJI: FLOBER, STIVENSON - Vladimir Nabokov
5.60 EUR
5.88 USD
652.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ESEJI: FLOBER, STIVENSON - Vladimir Nabokov

Flober je sebi dao zadatak da podari svojoj knizi prefinjenu umetničku strukturu. Osim kontrapunkta, jedan od njegovih trikova bio je da načini prelaz sa jedne teme na drugu, unutar istog poglavlja, suptilno i otmeno, koliko god je to moguće... u Madam Bovari postoji konstantno kretanje unutar poglavlja. Ja ovo sredstvo nazivam strukturni prelaz. Ispitaćemo neke primere. Ako se prelazi u Sumornoj kući mogu uporediti sa stepenicama, a model knjige napreduje stepenicama, ovde u Madam Bovari, model je tačan sistem talasa.
A sada, evo moje prve naredbe. Potpuno zaboravite, odbacite, odlučite se, predajte ništavilu bilo kakvu predstavu koju ste možda stekli o tome da je „Džekil i Hajd“ neka vrsta detektivske priče ili filma. Tačno je, naravno, da je Stivensonov kratak roman, napisan 1885, među pretečama savremenih detektivskih romana. Ali, savremeni detektivski romani su suštinska negacija stila, budući da su, u najboljem slučaju, konvencionalna književnost.

Povez: broš, strana 134

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption