Ukupna cena:

ZEMUN, JEDNA USPOMENA - Miroslav Turudić

  • ZEMUN, JEDNA USPOMENA - Miroslav Turudić
3.81 EUR
4.19 USD
454.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ZEMUN, JEDNA USPOMENA - Miroslav Turudić

Roman Miroslava Turudića - Zemun jedna uspomena, treći je nastavak romaneskne trilogije - Taurunsko troknjižje (Opelo za divlju kajsiju (Dereta, 2000) i Drugo izgnanstvo Vojina Erdevičkog (Dereta, 2004)) specifičnog urbanog i književnog rafinmana koji nas, u isto vreme, podseća na jezičko i stilsko bogatstvo ali i na aktuelnu i istorijsku dinamiku života i sudbine. Sudbinska putešestvija glavnog junaka Vojina Erdevičkog nisu samo pokušaji autentičnog evropejca, Srbina zarobljenog u vlastitoj i opštoj nacionalnoj sudbini da, u sukobu brutalne ruralnosti i posrnulog građanstva, očuva dostojanstvo i identitet. Pogotovu što je osnovna dramaturška okosnica ovog romana zatamnjeno mesto novije srpske istorije, tema o kojoj se "glasno ćuti" - sudbina vojvođanskih Nemaca u prvim posleratnim godinama. Pokušavajući da u svom junaku dosegne granice nacionalne katarze Miroslav Turudić u romanu moderne fakture, fragmentarnom i vremenskom diskontinuitetu, uspeva da iz perspektive jedne male, porodične i gradske istorije obuhvati ogromno i bogato istorijsko nasleđe, rukavce, bespuća, uspone i padove... i sve ono što je život na ovim prostorima činilo večitim izazvom ljudskosti, morala i etike.

Format: 13.5x18.5
Povez: broširan
Pismo: latinica
Br. strana: 332

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption