Ukupna cena:

SVE PRIČE - Aleksandar Gatalica

  • SVE PRIČE - Aleksandar Gatalica
7.55 EUR
7.93 USD
899.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SVE PRIČE - Aleksandar Gatalica

Aleksandar Gatalica je majstor priče i pripovedanja. Pripovedačke knjige ili ciklusi pripovedaka koje su se našle objedinjene u ovoj knjizi: Mimikrije (1996), Beograd za strance (2004) i Dnevnik poraženih neimara (2006), sa njihovim tematskim i poetičkim razlikama, sasvim su jasan dokaz kako ovaj pisac avangardna iskustva proze između dva svetska rata i modernistička iskustva iz šezdesetih godina prošloga veka osavremenjuje duhom i osećajnošcu našega vremena. Pri tome, on nikada ne gubi vezu sa onim što je najbolje u klasičnoj priči koja treba da bude, a kod njega i jeste, psihološki produbljena, umetnički istinita i, svakako, zanimljiva. Na tim temeljima Gatalica gradi prepoznatljivu, svoju pripovetku koja pripada samom vrhu savremene srpske proze.
Petar Pijanović

Gatalica je u knjizi pripovedaka Mimikrije nanizao prerade motiva i stilova Borhesa, Mana i Bucatija, a sa naše strane gatao je u poetiku Basare, Pavića i Kiša. U Mimikrijama Gatalica pokazuje zavidno umeće persiflaže i ironije, groteske i ironije. Gatalica je ispisao niz preozbiljnih šala i neozbiljnih poruga koje će dobrom znalcu književnosti delovati kao privlačan poligon za poetičke eksperimente. Ovaj pisac, međutim, nije mogao ovim autorima da oda veće priznanje, nego što im je posvetio svoje mimikrije.
Aleksandar Jerkov

U literarnoj fantastici privrženom vodiču Beograd za strance prolazimo kroz lavirinte neuhvatljivog i uvek pomalo zagonetnog Beograda. Ovaj Beograd se ne penje nebu pod oblake Balkanskom ulicom, već je – sav bivši i nepostojeci – baš strancima poklonio čar otkrica. Junaci ovih pripovedaka imaju eleganciju ruskih kneževa u osvit Oktobarske revolucije.

Format: 145x205
br. str.: 408
povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption