Ukupna cena:

STRAH OD EMIGRACIJE - Žarko Radaković

  • STRAH OD EMIGRACIJE - Žarko Radaković
4.96 EUR
5.20 USD
590.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: STRAH OD EMIGRACIJE - Žarko Radaković

Strah od emigracije pogađa mentalno stanje mnogih građana Srbije otkako ponovo imaju mogućnost slobodnog putovanja Evropom. Knjiga se ne bavi samo uvek novim fenomenom emigracije nego i samim odlaskom "napolje" i večitim pitanjem: otići ili ostati? Jer, Radakovićeve priče su autentični dokumenti stanja u kojima se nalazio ne samo na početku emigracije, nego i neposredno pred odlazak iz zemlje.

U ovoj knjizi čitamo o tome kako svakidašnje stvari deluju drugačije u inostranstvu, počev od odlaska u provincijski bioskop ili kafanu, do "proslave Prvog maja u fašističkoj državi". U priči Bolero, upoređivanjem dvaju tekstova, tuđeg i svog, Radaković nam nudi upoređenje odnosa ljudi i kućnih ljubimaca u Frankfurtu sa muško-ženskim odnosima u Beogradu. To se samo uklapa u ostale autorove inovativne prozne postupke: preplitanje i uklapanje reči i slike, tehniku kolaža, fragmentaciju teksta, svođenje priča na isečak iz rečnika ili članak iz novina, na tuđu priču koju prati autorova priča-dvojnik ili priča-prevod... Svi ti i mnogi drugi postupci ne samo da čine Strah od emigracije originalnim proznim iskorakom koji se opire svakom svrstavanju u trendove i pravce savremene srpske književnosti, nego i ozbiljnim, krajnje zanimljivim, pa čak i zabavnim štivom o temi odlaska u inostranstvo.

"Uzbuđen sam. Maksimalno pobuđen Žarkovim tekstom."
- Peter Handke

"Knjige Žarka Radakovića deluju kao magacini emocija pokrenutih pukim gledanjem okoline u svakodnevnom kretanju."
- Dragan Velikić

"Žarko Radaković je pisac jedinstvene vizuelne darovitosti."
- Ivan Radosavljević

"Najradikalniji savremeni srpski pisac, kako u smislu upotrebe našeg jezika, tako i u pogledu traganja za novim proznim formama i obrascima."
- David Albahari

"Ne poznajem nikoga (...) ko u tolikoj meri vrca svežim idejama."
- Skot Abot

Format: 13x20 cm
Broj strana: 193 strane

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption