Ukupna cena:

SJAJ U OKU ZVEZDE - Ljiljana Habjanović Đurović

  • SJAJ U OKU ZVEZDE - Ljiljana Habjanović Đurović
7.53 EUR
7.91 USD
896.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SJAJ U OKU ZVEZDE - Ljiljana Habjanović Đurović

SJAJ U OKU ZVEZDE je roman o snazi vere. O stvaralaštvu i žrtvi. O darovima Duha Svetoga. O nevidljivoj svetlosti ikona. O ženama koje su menjale istoriju slavnog Vizantijskog carstva i istoriju hrišćanstva. O pobedi pravoslavlja.

Glavne junakinje romana SJAJ U OKU ZVEZDE su tri izuzetne žene. Živele su u doba kada crkve nisu bile domovi Božji, već su ličile na povrtnjake i ptičarnike. Kada je, po zapovesti careva i patrijaraha, ikonoljublje proglašeno za jeres. Kada su ikone skrnavljene i javno uništavane, a svi koji ih poštuju proganjani.

Irina i Teodora bile su vizantijske carice. Volele su ikone i borile su se za povratak ikonopoštovanja, svaka po svojoj moći i po svojoj prirodi.

Lilija je bila ikonopisac. Nije se odrekla svoje uzvišene umetnosti ni kada su mnogi slikari odbacili dar Božji da bi primili darove carske. Ni kada je ikonopisanje zabranjeno. Znala je da „čoveku ne vredi da zadobije čitav svet ako duši svojoj naudi“. Ostala je verna, i svoja, zagledana u sjaj u oku Zvezde nezalazne.

Kako nas Duh Sveti nadahnjuje i ispunjava? Zašto prvu nedelju Vaskršnjeg posta slavimo kao Nedelju pobede pravoslavlja? Kako nas, preko ikone, kroz vidljivo dotiče nevidljivo? Šta može da učini majka koja svoga sina voli više od sopstvene duše? Gde su granice vere? Šta je mera ljubavi? Šta je osnov svega čemu se nadamo? Kako da budemo spremni za Osmi Dan? I na ova pitanja odgovore nudi roman SJAJ U OKU ZVEZDE.

Povez: broširan
Broj strana: 558
Format: 21 cm

Prosečna ocena (10) 10

29-jul-2012 16:20:13
CRNA GORA (MONTENEGRO)
Ocena 10
Zbog Ljiljaninih knjiga pocela sam ponovo da citam. Usled napornog tempa poslovne karijere koju sam zapocela jos kao studentkinja, bjezala sam od knjiga i kompjutera kad god sam mogla. Njene knjige me vracaju mom istinskom bicu i hvala joj sto u njima pronalazim vrijednosti koje sam naslijedila od svojih roditelja i u koje duboko vjerujem. Sjaj u oku zvijezde me ostavlja bez daha i od srca ovu knjigu preporucujem svima. Moji prijatelji je vec citaju

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption