Ukupna cena:

ŠAPA U RUCI - Ratko Božović

  • ŠAPA U RUCI - Ratko Božović
8.32 EUR
8.73 USD
990.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ŠAPA U RUCI - Ratko Božović

Najposle da kažem šta može radoznali čitalac naći u spisu koji sledi. U njemu nisu prisutni stručnjaci, oni koji se profesio­nalno bave ovim divnim stvorenjima. Izuzetak čine autorke – gospođa Milica Ranković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Feniks", i gospođa Snežana Voštinarov, doktorka veterinarske medicine i kinolog, ali i njih dve su napisale dve intimne pripovesti. U profesionalnom angažmanu njima se može pridružiti i gospođa Monika Brukner. Iskustva autora – raznovrsna zapažanja, ponekad pronicljiva i istančana, ponekad očekivana – predstavljena su sa snažnom proživljenošću, onako kako se doživljavaju bića koja se obožavaju i vole.

Meni se može zamerati što u ovaj spis nisam uključio stručnjake sa svojim ekspertskim iskustvom. Iskreno, taj pristup mi nije bio toliko izazovan koliko ovaj koji sledi u ovoj, kao i u prethodne tri knjige. U ovom spisu dominiraju novinari, urednici, umetnici, profesori i druge profesije. Tako će se u njemu naći novinari i publicisti Slobodan Giša Bogunović, Svetlana Đokić, Risto Kostov, Miloš Lazić, Višnja Marjanović, Dubravka Marković, Vojka Pajkić, Milosava Pavlović, Milica Pilipenko, Smiljana Popov, Nada Radović, Marijana Rajić, Voja Žanetić, urednice Branka Jeremić-Subota i Edit Tomić, te književnici Dejan Đorđević, Puriša Đorđević, Miroslav Lukić, Dragutin Minić Karlo, Dragoslav Mihailović, Maja Herman Sekulić i Svetozar Radonjić – Ras. Njima se pridružuju umetnici drugačijih usmerenja: Vlado Georgijev, Nebojša Glogovac, Inspektor Blaža, Jelena Kajgo, Sonja Lapatanov, Ašok Murti, Ljubisav Milunović, Aleksandar Pilipenko, Gorica Popović i Aleksandar Radojičić. A kad reditelj Igor Savin, zbog putovanja od jedne do druge predstave, nije stigao da napiše svoju priču, pisanja se latila njegova mlađana kći Lea. Svedočenja Milice Bijelić, Gordane Kovačević-Jaćimović, Verice Popović, Vesne Platiše i Duška Vujoševića dragocena su. Radujem se posebno što su se u ovoj knjizi našle proživljene ispovesti Željka Markovića. To je autor koga nisam izostavio ni u prethodnim knjigama o psima. Meni je posebno drago što su se kao autori pojavili kolege i koleginice iz akademske četvrti, Nikola Kolja Božović, Tamara Džamonja Ignjatović, Nadežda Ljubojev, Rastko Schwalba i Maja Volk. Tako su se sada pridružili meni dragim autorkama Jeleni Đorđević, Jeleni Vlajković i Nedi Todorović, čije tekstove pamtimo iz ranije objavljenih knjiga. Posebno me je obradovalo što se i Žarko Čigoja, čelnik "Čigoja štampe", oglasio i podržao ovu tematsku orijentaciju. A meni su, kao i u prethodnim knjigama, svesrdno pomagale Lidija Obradović i Radmila Radosavljević.

- Iz predgovora Ratka Božovića

pismo: Latinica
strana: 466
format: 21 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption