Ukupna cena:

SABRANE PRIČE - Vladan Desnica

  • SABRANE PRIČE - Vladan Desnica
21.44 EUR
23.58 USD
2,530.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SABRANE PRIČE - Vladan Desnica

Vladan Desnica je napisao ukupno trideset i tri priče. Ipak, značaj jednog pisca i njegovoga dela ne vrednuje se po obimu, već po tome koliko je proširio i objavio nove elemente u samoj sferi stvaranja. Kao izraziti analitičar psihičkih nijansi Desnica je svoje priče pisao u sasvim specifičnom lirskom uznesenju, on je razlagao punoću i kompleksnost zanosa, konkretizovao strasti, razlagao volju da ljudi učine svet takvim kakvim ga osećaju, zamišljaju i žele. Ali, isto tako, ovaj pisac u većini svojih pripovedaka razlagao je i rasulo života u pojedinim ljudima i video ga i kao ličnu i kao društvenu nesreću. To je posebno vidljivo u pričama Od jutra do mraka, Florijanović, Konac dana, Oko, Proljeće u Badrovcu... Iz tih priča probija saznanje da život nije samo od maštanja, već i od rasipanja, rušenja i gubljenja, od patnji, od bola i neizvesnosti. Desnica je u svom prikazu čoveka nastojao da kaže ono što on u svojoj suštini jeste a ne ono što bi hteo ili mogao biti... U njima je Desnica izvanredno promišljen, precizno lucidan, u njima je prostor njegove imaginacije veoma kompleksan, mašta i fantazija su mu izuzetno fleksibilne, opservacija mu je zgusnuta i izbirljiva – sve što je registrovala predstavlja same esencijalne trenutke u životu pojedinih ličnosti... Zbog svega navedenog, nesumnjivo je da Desničino delo, naročito pripovedačko, spada u red najznačajnijih ostvarenja našeg jezika, ne samo dvadesetog veka, nego uopšte...

Format: 130x205 mm
Broj strana: 690
Pismo: Latinica
Povez: Mek

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption