Ukupna cena:

ROMAN O BUNILU - Dragan Dragojlović

  • ROMAN O BUNILU - Dragan Dragojlović
8.39 EUR
8.39 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ROMAN O BUNILU - Dragan Dragojlović
Importer: Čigoja
Country of origin: SERBIA

Dragojlovićev ROMAN O BUNILU napisan je u (post)modernom maniru u formi dijaloga, tehnikom „skinuto s trake“. Književni postupak je pojednostavljen, sveden na dijalog koji se pokreće ad hok između likova koji predstavljaju me- štane provincije ili nosioce lokalne vlasti. Sadržaj tih dijaloga osvetljava jednu etapu u razvoju našeg savremenog društva koju najčešće označavamo pojmom tranzicija.

Dijalog se odvija spontano, krajnje je redukovan, uz minimalnu upotrebu interpunkcijskih znakova, a odvija se po automatizmu i, kako odmiče, dobija na unutrašnjoj dinamici i dramskoj napetosti. Po onome što junaci romana govo- re saznajemo o njihovom socijalnom statusu, moralnim i poli- tičkim normama „novoga doba“.

Likovi govore u trenu kako se pojave i tamo gde su se zatekli; kafana, ulica, skup ili putovanje, a teme njihovih razgovora se tiču pozadine vlasti u pomenutom periodu za koji u ruskom jeziku postoji srećniji izraz: perestrojka.

Kako se odmiče s čitanjem uviđamo da su likovi umreženi, a njihova uzajamnost višeslojna i često antagonizovana nesaglasnim motivima i interesima.
Moderan roman u (post)modernom vremenu!

Labud Dragić,
književnik

pismo: Ćirilica
strana: 234
format: A5
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption