Ukupna cena:

PRIJATELJ - Ratko Božović

  • PRIJATELJ - Ratko Božović
6.35 EUR
6.99 USD
756.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PRIJATELJ - Ratko Božović

Prvobitno zamišljena kao knjiga o Boniju okončana je kao spis o Boniju i njegovim drugarima. Kad sam napisao ispovijest o Boniju, došao sam na ideju da pozovem prijatelje i ličnosti iz javnog života da mi se pridruže svojim prilozima, iskustvom kučkarskim. Pozvao sam one koji znaju da pišu i proživljeno osjećaju svijet svojih ljubimaca. O formi kazivanja i dužini teksta odlučivali su sami. Tako je prošle godine i nastala knjiga "Psi i njihovi prijatelji". U njoj su bile najbrojnije ličnosti iz domena književnosti: David Albahari, Milivoje Baćović, Filip David, Vuk Drašković, Vesna Janković, Zoran Jovanović, Marija Knežević, Dušan Kovačević, Ilija Marković i Biljana Srbljanović. Njima su se pridružili novinari: Dragutin P. Gregorić, Dubravka Marković, Marijana Milosavljević, Lidija Obradović, Dušica Pavićević, Tanja Pavićević, Nada Radović i Radmila Radosavljević. U ovom spisu našli su se tekstovi Nede Arnerić, glumice, Anje Drulović, rediteljke, Zorana Hristića, kompozitora, Srđana Karanovića, filmskog režisera, i Dragane Petrović, slikarke, dr Aleksandre Jovićević, dr Smiljana Lazina i dr Nede Todorović, univerzitetskih profesora. Bili su tu i prilozi dr Petra Bokuna, psihijatra, akademika dr Dušana Kosovića, psihoanalitičara i dr Danijele Tiosavljević – Marić, psihijatrice.

Kad poslije prošlogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu više nije bilo prvog izdanja spisa "Psi i njihovi prijatelji" ni u knjižarama ni kod izdavača, gospodin Žarko Čigoja, čelnik "Čigoja štampe", predložio je da se obnovi izdanje, koje su čitaoci uveliko tražili. Sa zadovoljstvom sam prihvatio predlog ali ovoga puta u novoj verziji i sa novim autorima, koji bi se, na taj način, samo pridružili svojim prethodnicima. Tako je i učinjeno.


Radujem se što su se u ovoj knjizi pojavili tekstovi Miljena Kreke Kljakovića, Aleksandre Kovač i Gorana Paskaljevića, koji su stvorili azile za ostavljene pse i postali istinski zaštitnici ovih ugroženih stvorenja.

Kao i u prethodnoj, u ovoj knjizi, od naslova tekstova do svake riječi, sve je objavljeno onako kako je i napisano. Fotografije su, takođe, birali autori tekstova. Neke od tih fotografija bile su u ograničenim mogućnostima reprodukcije. To im je umanjilo razgovijetnost i sugestivnost.

U svakom slučaju, da nije bilo njihovih dragocjenih priloga ne bi bilo ni ove knjige. Zato, naglašavam, i pored toga što slovim kao autor, i oni su njeni autori. Zahvaljujući njima i mojim vrijednim saradnicama, Lidiji Obradović i Radmili Radosavljević, ova knjiga i postoji.

410 str, format: A5, povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption