Ukupna cena:

PODZEMNI SVIRAČ I DRUGE PRIČE - Vladan Stevanović Đidovac

  • PODZEMNI SVIRAČ I DRUGE PRIČE - Vladan Stevanović Đidovac
7.55 EUR
8.31 USD
880.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PODZEMNI SVIRAČ I DRUGE PRIČE - Vladan Stevanović Đidovac
Importer: Čigoja
Country of origin: SERBIA

Pred vama je čudesni svet pripovedanja satkan od šest priča čiji junaci tiskaju u svojim džepovima mračnu i mističnu atmosferu i gaze bulevarima reči za koje ne znate gde će vas odvesti. Stevanović pokreće mnoštvo tema koje su deo hronike naših dnevno-političkih dešavanja, obojene ironijom, ali i svevremene priče o malom čoveku koji traga za ljubavlju, karijerom, sopstvenim identitetom. U jednom pripovednom trenutku svi ti likovi iz podzemlja, sa stranica žute štampe i sa svežih humki, mimoišavši se sa sobom i svojom srećom, penju se na pozornicu, objašnjavajući da „neće biti srećnog kraja” i da moramo „svi pod zemlju”! Tako autor koristeći perspektivu drame za prikaz fikcije i društvenih zbivanja, radnju iz mračnih kutaka duše postavlja na scenu, pa čitalac dobija priliku da oseti psihoterapeutsko svojstvo umetnosti.
Stevanovićeve priče otvaraju Pandorine kutije ljudskih duša koje su razvejane po barovima, razlivene u mračne prolaze i okačene na bistama jednog romantičarskog doba na koje sećaju nadgrobne biste. One podsećaju na Balzakovu „Ljudsku komediju” na balkanski način, surovi realizam, jednog korumpiranog društva, ogrezlog u kriminalu i laži.

strana: 183
format: A5
povez: broš
pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption