Ukupna cena:

MIRIS VEKOVA - Božidar Kovačević

  • MIRIS VEKOVA - Božidar Kovačević
8.32 EUR 7.48 EUR
8.73 USD 7.86 USD
990.00 RSD 891.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MIRIS VEKOVA - Božidar Kovačević

Iako je poznat kao pesnik, Božidar Kovačević je na početku svoga stvaralaštva pisao prozu, novele i pripovetke, a takođe i jedan moderan roman "Kraljica Draga". Imajući u vidu period srpske moderne i Kovačevićeve pripovetke nastale od 1919. do knjige "Miris vekova" iz 1932., svi književni kritičari toga vremena ocenjuju njegov opus kao moderan i stilski doteran. Kritičari njegovih zbirki između dva rata uočili su talenat, koji se ogleda u plodnom i aktivnom skepticizmu, koji je glavni izvor njegove fine ironije i njegovih zamisli na osnovu te ironije.

Ovu knjigu čine tri celine. Prve dve čine pripovetke iz knjiga "Najveći sevap" i "Miris vekova". U trećem delu objavljene su pripovetke i periodike, ponajviše iz "Književnosti" i "Letopisa Matice srpske".

povez: broširan
broj strana: 423
format: 21 cm
pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption