Domaća Knjižara
Ukupna cena:

LAKOĆA NESTAJANJA - Dragan Dragojlović

  • LAKOĆA NESTAJANJA - Dragan Dragojlović
6.71 EUR
7.05 USD
799.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: LAKOĆA NESTAJANJA - Dragan Dragojlović

Kao cenjen i jedan od najprevođenijih srpskih pesnika danas, Dragan Dragojlović je u poslednjih desetak godina objavio nekoliko čitanih i u više izdanja štampanih proznih knjiga. U ovom izboru nalaze se priče iz njegovih knjiga Priče iz Australije i Američke i druge priče. U predgovoru, kritičar Marko Nedić kaže: ''Dragan Dragojlović prvi programski uzima temu o životu naše dijaspore u prekookeanskim prostorima, pogotovo u Australiji, za ključni predmet većine svojih proznih knjiga,'' kao i da njegove knjige ''donose značajnu tematsku novinu našoj savremenoj prozi.'' Po Nediću, Dragojlovićeva proza poseduje ''zanimljivu i standardnim književnim sredstvima izloženu i dobro komponovanu priču, izrazite opservacije o sredini u kojoj se odvija sadržina književnog teksta, eliptično nagoveštavane ali jasno motivisane postupke i odluke književnih likova, neposredan i slikovit narativni stil. Duh tolerancije među različitim nacijama i religijama, koji se aktivno pojavljuje u većem broju priča, dodatno obeležava pripovedačke osobine ovog autora. Njegova proza je slojevita, komponovana od različitih proznih registara – od informativnog, lirskog, esejističkog, narativnog... ''

Dodali bismo da Dragojlovićeva proza svedoči o svome vremenu, u njoj ćemo naći majstorski oblikovane i upečatljive likove, univerzalne poruke. Njeni junaci, izgubljeni i razbacani po raznim delovima i provincijama sveta, naći će mesto u srcu svakog čitaoca. Ona oplemenjuje i nudi zadovoljstvo čitanja. Takođe, pomaže nam da shvatimo svet i da se zapitamo gde smo mi u njemu.

br. str.: 284
povez: Mek povez
Pismo: ĆIRILIČNO
Format: 140X200

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption