Ukupna cena:

KOMŠIJE - grupa autora

 • KOMŠIJE - grupa autora
8.27 EUR
8.69 USD
979.00 RSD

 

Napomena:
 • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
 • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: KOMŠIJE - grupa autora
  Importer: Vukotić media doo
  Country of origin: SERBIA

  Komšije u nekadašnjem značenju pripadaju vremenu koje je uveliko prohujalo. Jesu li ostali u sećanju ili nestali u zaboravu?
  Ovo pitanje i dolazi zbog saznanja da su komšije bile važan deo života u zajednici koja više ne postoji. I sve što je postojalo, toga više nema. Porodica je bila uporište komšijske uzajamnosti, bliskosti i solidarnosti. Bilo je to vreme kad se kućna vrata nisu zaključavala, a komšije su doživljavane kao „rod rođeni“. Njihovo nacionalno i versko pripadništvo bilo je bez ikakvog značaja. A njihovi gotovo ustaljeni susreti bili su alternativa dosadnom i obezličenom svakodnevlju.

  U tim spontanim susretima bilo je smehovite vedrine, ali i druželjubivog nespokoja kad je život nametao svoje nepoželjno lice koje je valjalo razumeti i nadmudriti. Tu se nisu odvajale svoje i tuđe brige jer je empatija bila prirodno stanje, a altruizam je podrazumevao aktivnu odgovornost, brigu za druge na delu. Ti susreti nisu proticali kao vreme koje se uzaludno traći jer su ga druželjubivi poklonici pretvarali u trenutke zadovoljstva i osmišljavanja zajedničkih želja.

  Daleko od toga da je to bila rutinska i isprazna navika danguba i vremeubica. Štaviše, bila je to forma slobodnog i spontanog izbora u kojem se branio ne samo životni stil i način postojanja nego i individualni i zajednički identitet.

  AUTORI:
  Lj. ARSIĆ
  D. ATANACKOVIĆ
  M. BAZDULJ
  G. BOŽOVIĆ
  D. DEDOVIĆ
  L. DIMKOVSKA
  M. DURUTOVIĆ
  Z. FERIĆ
  R. GRLIĆ
  D. JANČAR
  dr N. KARAJLIĆ
  N. MALOVIĆ
  J. MARKOVIĆ
  S. MEHMEDINOVIĆ
  M. PANTIĆ
  P. POPOVIĆ
  G. SAMARDŽIĆ
  T. STUPAR TRIFUNOVIĆ
  R. ŠERBEDŽIJA
  S. V. TEŠIN
  A. TOMIĆ
  D. UZUNOVIĆ
  D. VELIKIĆ

  Format: 145x20 mm
  Broj strana: 264
  Pismo: ćirilica
  Povez: Mek

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption