Ukupna cena:

KABINETI KURIOZITETA, PROMENADE I DRUGI DIVERTISMANI - Dimitrije Tadić

  • KABINETI KURIOZITETA, PROMENADE I DRUGI DIVERTISMANI - Dimitrije Tadić
3.23 EUR
3.39 USD
384.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KABINETI KURIOZITETA, PROMENADE I DRUGI DIVERTISMANI - Dimitrije Tadić

Prozni prvenac Dimitrija Tadića tematski je fokusiran pre svega na deskripciju stvarnih ili domaštajnih vrtova. Iako u prvi mah ovakav izbor deluje neobično, on u sebi krije mnoštvo simboličkih slojeva i vrlo je konksekventan izbor jednog vizuelnog umetnika koji u vrtu vidi analogon umetničkog dela. Vrt je po definiciji ograničen i pravilno uređen prirodni prostor zasađen raznovrsnim, brižljivo negovanim biljem. Po Jungu, vrt nije samo puki erotski simbol (ženskog) tela, koje krije rajski vrt, već kao ograđen i oplemenjen prostor, on nadilazi profano zemljište i postaje stvaralački povlašćen, gotovo sveti prostor temenos. On je za autora jedno od vrhunskih dostignuća ljudske kulture – trijumf civilizacije nad sirovošću prirode, ali i zaštićeno mesto unutar civilizacije, mesto ograđeno zidovima koji štiti unutrašnji sadržaj, cveće i biljke koji se gaji, odnosno najdragocenije unutrašnje bogatstvo. Rukovođen ovakvim smernicama Tadić je napisao delo koje je prirodni most između književnosti i vizuelnih umetnosti.

format: 20 cm
broj str.: 116

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption