Ukupna cena:

I VREMENU SE ZATURIO TRAG - Petar Sarić

  • I VREMENU SE ZATURIO TRAG - Petar Sarić
5.04 EUR
5.54 USD
600.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: I VREMENU SE ZATURIO TRAG - Petar Sarić

“I vremenu se trag zaturio” – naslov je novog dela poznatog pisca Petra Sarića. Ovo je skup od petnaestak “otvorenih i zatvorenih” pisama koje je ovaj, veoma cenjeni pisac, dobitnik nagrade “Meša Selimović”, uputio raznim ličnostima i institucijama.

Predočavajući i slikajući dramatično stanje na Kosovu i Metohiji, posebno među Srbima, pisma je, između ostalih, uputio Džordžu Bušu, Bernaru Kušneru, vladici Amfilohiju, Dobrici Ćosiću, Vojislavu Koštunici, i drugima. U tom sledu pisama, dugom više od tri decenije, veoma je vidljiva drama Srba na Kosovu i Metohiji.

Sarić je u pismima, iznosio primere, slučajeve, albanskih zlodela nad srpskim življem, gašenje institucija, progon, obespravljenost i naslućivao i nagoveštavao šta će se zbiti jednog dana na “svetoj zemlji”. I to se, na žalost, i dogodilo.

Akademik Matija Bećković, u predgovoru za ovu knjigu, kaže da je Sarić ova pisma “datumirao i obestraničavao i razašljao i tamo gde nisu upućivana i onima kojima nisu bila namenjena”.

Kroz ovu knjigu, koja se, kao što kaže Bećković, pisala sama, pisma će stići na kućne adrese i današnjim čitaocima i “nekom dalekom pokolenju”.

Sarićevo delo je specifično kao i njegov život, jer je on izabrao da ostane na Šar planini, u opštini Štrpce, jednoj od srpskih enklava u južnoj pokrajini. U tim teškim okolnostima nastaju i njegova dela, koja nose pečat te usamljenosti, čemera, neizvesnosti i neprestane bitke za opstanak.

Ova knjiga je, istovremeno, i otvoreno pismo da se, makar malo više, otrezne i zabrinu svi oni koji misle dobro svom narodu na Kosovu i Metohiji.

Format: 14,5x20,5
Broj strana: 192
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption