Ukupna cena:

UVOD U ANTROPOLOGIJU - Ugo Fabijeti, Roberto Maligeti, Vinčenco Matera

  • UVOD U ANTROPOLOGIJU - Ugo Fabijeti, Roberto Maligeti, Vinčenco Matera
6.80 EUR
7.14 USD
810.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: UVOD U ANTROPOLOGIJU - Ugo Fabijeti, Roberto Maligeti, Vinčenco Matera

Svrha ove knjige je da pokaže i objasni zašto je antropologija neophodna da bi se razumeo savremeni svet. Budući da se bavi mitovima, obredima i plemenima izgubljenim u pustinjama i prašumama, antropologija naizgled nije blisko povezana sa svetom kojim vladaju televizija, film i Internet. Ipak, ispod digitalne i medijske komunikacije, u pozadini slika i reči koje svakodnevno koristimo, poput slojeva zemlje koji čine kontinente i plove okeanima, nalaze se naslage smisla koje su se vekovima taložile tokom kulturnih dodira, preplitanja, razdvajanja i spajanja. U stvarnosti, u kojoj se kulturna iskustva naizgled izjednačuju jer ih ujedinjuje ista tržišna, potrošačka, materijalna i simbolička logika, analiza kultura otkriva nam duboke razlike koje su obeležje života u "globalnom selu".

O autorima:
Redovni profesor antropologije na Univerzitetu Bikoka u Milanu Ugo Fabijeti, pored predavanja i teorijskog rada, redovno obavlja istraživanja u Saudijskoj Arabiji, Iranu i Pakistanu. Roberto Maligeti je takođe profesor na Univerzitetu Bakoka, a Vićenco Matera predaje antropologiju na više univerziteta u Italiji. Njegova najpoznatija dela su Etnografija i Kulturna i lingvistička antropologija.

Tvrdi povez, latinica
Format 21 x 14
Broj strana 320

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption