Ukupna cena:

U VRTOVIMA DODIRA (PRIMALNA KOMUNIKACIJA) - Zoran Jovanović

  • U VRTOVIMA DODIRA (PRIMALNA KOMUNIKACIJA) - Zoran Jovanović
6.35 EUR
6.67 USD
756.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: U VRTOVIMA DODIRA (PRIMALNA KOMUNIKACIJA) - Zoran Jovanović

U vrtovima dodira (Primalna komunikacija), u okviru dve tematske celine: Teorijsko-metodološke i istorijske pretpostavke za konstituisanje nauke o komunikacijama i Logičko-gnoseološke osnove za konstituisanje nauke o komunikacijama, predstavljeno je u komunikologiji, upravo, ono što Tomazo Kampanela (Tommaso Campanella) naziva primalitetima (nlat. primalitates), odnosno tu su oslikani svi oni atributi koji komunikaciju čine onim što ona jeste i što ona nije. Time je sama komunikacija sagledana kao veza, dodirivanje, razmena, ali i kao posebna vrsta inteligencije, bez čijeg bi minimalnog postojanja bila dovedena u pitanje i sama egzistencija.

Autor primećuje da se čovek razvijao zahvaljujući neposlušnosti, jer je svoj duhovni razvitak temeljio na suprotstavljanju silama koje su gospodarile u ime njegove savesti i vere, a svoj intelektualni razvitak je formirao na nepokornosti pred autoritetima, koji su nastojali da zabrane nove misli i da svaki pokušaj promene obesmisle. Zbog toga je, kako primećuje autor ove monografije, ličnost ta koja otvara nove horizonte komuniciranja, bez kojih bi svet potonuo u mir letargične poslušnosti.

Ono što je najvažnije jeste da je autor ovim svojim delom uverljivo pokazao i naučno obrazložio kako komunikacija, kao proces i kao interakcija, uspostavlja novu lestvicu vrednosti i postaje važna kategorija postojanja. Napisan jasnim stilom i vođen zanimljivom argumentacijom, ovaj spis je do kraja primeren za komunikaciju i u akademskoj četvrti i u široj naučnoj i kulturnoj javnosti.

Prof. dr Ratko Božović

pismo: Latinica
strana: 150
format: 24 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption