Domaća Knjižara
Ukupna cena:

GEOPOLITIKA TELEVIZIJSKIH SERIJA - Dominik Mojsi

  • GEOPOLITIKA TELEVIZIJSKIH SERIJA - Dominik Mojsi
10.16 EUR
10.67 USD
1,210.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: GEOPOLITIKA TELEVIZIJSKIH SERIJA - Dominik Mojsi

Ovo je prva knjiga koja objašnjava „osećajnost sveta“ pomoću televizijskih igranih serija. Posle napada 11. septembra 2001. na zgrade svetskog trgovinskog centra geopolitika je okupirala ne samo naš stvarni svet već i svet fikcije. Serije su postale podjednako političke koliko i kulturne reference. Nisu li scenaristi serija, zahvaljujući snazi svoje intuicije, postali najbolji analitičari savremenog sveta? Šta oni opažaju u našim društvima? Pre svega strah. Strah od varvarstva i trijumf straha u Igri prestola, strah od kraja demokratije u Kući od karata, strah od terorizma uDomovini, strah od jednog svetskog poretka koji nestaje uDauntonskoj opatiji i, konačno, strah od ruske pretnje uOkupiranima.

Geopolitika televizijskih serija predstavlja jedan svestrani – interdisciplinarni ili transdisciplinarni, o čemu možemo raspravljati – ali „žanrovski neodređeni“ pristup analizi popularnih, pažljivo odabranih TV serija. Čitalac tekst može shvatiti kao nastavak političko-antropološkog promišljanja koje je Mojsi uspostavio prethodnom knjigom, Geopolitika emocija (2012)… ili pak kao sjajan primer tipično francuske teorijske kozerije koja ostavlja svetski trag.

Dimenzije: 22 x 16
Broj strana: 156
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption