Ukupna cena:

MISTERIJA GRALA - Julijus Evola

  • MISTERIJA GRALA - Julijus Evola
4.96 EUR
5.20 USD
590.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MISTERIJA GRALA - Julijus Evola

Baron Julijus Evola (1898-1974) jedan je od najkontroverznijih mislilaca sa početka dvadesetog stoleća. Smatra se za jednog od utemeljivača tzv. tradicionalizma, pokreta koji se borio protiv sveopšteg obesvećenja koje je sa sobom donelo moderno doba sa svojim racionalizmom, evolucionizmom i pozitivizmom. Često je optuživan za naklonost prema fašizmu. Evola je i najpoznatiji italijanski avangardni umetnik.

U ovoj jedinstvenoj studiji o značenju grala, Julijus Evola otkriva drevne izvore ove centralne legende zapadne kulture i pokazuje kako glavni motivi gralske legende potiču iz starih tradicija koje srećemo i u velikim herojskim sagama, nordijskim predanjima i indo-iranskim mitovima, kao i da je sam gral simbol inicijacije, da su svi hrišćanski elementi u mitu o njemu samo kasniji dodaci i da je u njemu prevaziđena antiteza između ratnika i sveštenika. Evola raskriva skrivena značenja u nadrealnim avanturama vitezova, objašnjava prisutnost legende o gralu u srednjem veku, njen značaj kod templara i katara, njenu zaostavštinu posle propasti Svetog rimskog carstva, kao i njenu povezanost sa rozenkrojcerima, alhemijom i masonerijom.

povez: broš, Format: 16.5 x 23.5, Broj strana: 208

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption