Ukupna cena:

KAKO POSTATI DOBAR NASTAVNIK - Stanko Ilić

  • KAKO POSTATI DOBAR NASTAVNIK - Stanko Ilić
3.44 EUR
3.61 USD
410.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KAKO POSTATI DOBAR NASTAVNIK - Stanko Ilić

Kakav u stvari treba da bude nastavnik – i te koliko važan učesnik, pored porodice i društva, u složenom procesu edukacije mladih ljudi? Ovakvo pitanje mi se nametnulo kada sam 1956. započeo karijeru kao nastavnik najpre francuskog jezika, a nešto kasnije ekonomije i sociologije. U svom radu koristio sam znanje koje sam stekao na studijama i često se prisećao mojih bivših nastavnika u srednjoj školi koji su kao pedagozi na mene ostavili jak utisak. Međutim, za neke probleme sa kojima sam se kao pedagog po prvi put suočio nisam nalazio ponajbolja rešenja. U takvim situacijama obraćao sam se za savet starijim iskusnijim kolegama.

Za vreme višegodišnjeg pedagočkog rada, počev od osnovne i srednje škole do univerziteta, trudio sam se da sa učenicima i studentima uspostavim dobre odnose, međusobno uvažavanje i razumevanje. Proces edukacije mladih ne sadrži se jedino u njihovom obrazovanju, već se ogleda i u njihovom vaspitavanju. Nije dovoljno samo predavati im nastavnim programom predviđeno gradivo, već} je nužno i naučiti ih kako da sami osvajaju znanje i kako da ga potom u praksi primenjuju na najbolji način, kako da se ponašaju u društvu. Zato sam se ponekada pitao da li sam »dovoljno dobar pedagog«. Tragajući za odgovorom na ovo pitanje, neprestano sam radio na svom stručnom usavršavanju. Ono što bih propustio ili nedovoljno dobro uradio kao pedagog, to sam posle pažljivo dopunjavao i stalno usavršavao. Učenike sam često poučavao da kritički i trezveno razmišljaju o svemu, jer samo tako mogu ispravnije rasuđivati i samim time uspešnije razvijati svoju ličnost.

Naposletku, mogao sam dovoljno objektivno i zrelije da sagledam sopstveno pedagoško iskustvo koje sam godinama sticao kao nastavnik. Došao sam do mnogovrsnih i korisnih saznanja o praktičnoj edukaciji mladih. Ovo bogato saznanje poželeo sam da prenesem u ovu knjigu. Nadam se da će ona biti zanimljivo štivo sadašnjim i budućim mladim nastavnicima, te da će ih podstreknuti na razmišljanje o svome pedagoškom radu. Bilo bi mi veoma drago ako bi im ona potpomogla da svoje učenike uspešnije edukuju za ž`ivot i koristan rad u društvu. A to je, uostalom, osnovni zadatak svakog nastavnika.

Stanko Ilić

latinica, 120x185, 94 str, tvrdi povez

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption