Ukupna cena:

SMETENJAKOV CRTEŽ - Duško Novaković

  • SMETENJAKOV CRTEŽ - Duško Novaković
2.72 EUR
2.86 USD
324.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SMETENJAKOV CRTEŽ - Duško Novaković

Pravi dragulj iz pesničke radionice jednog od najznačajnijih pesnika generacije sedamdesetih. Evropski glas u srpskoj modernoj poeziji!
"Smetenjakov crtež" produžava liniju koju je pesnik naznačio u svojoj prethodnoj, izvrsnoj zbirci "Stacionarije, pesme rata i mesečarenja" (1998) obznanjujući svojim autorskim glasom apokalipsu lične i kolektivne su-vremenosti. On u tom smislu verističku stilizaciju pisma podređuje etičkoj dimenziji komunikacije sa čitaocem. To znači da pretežno duge pesme iz poslednje zbirke nekom vrstom oneobičavanja klasičnog pevanja (imamo tu na umu poseban, gotovo homerski ritam Novakovićevih stihova), ne svedoče samo o potrebi za složenim mogućnostima tumačenja tekstualne polisemije i raspona između empirijskog i metafizičkog, već i o njihovoj osobenoj semantičkoj prokrvljenosti.

Format: 21 cm
Broj strana: 107

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption