Ukupna cena:

NA POZIV RASE OD SABE - Leopold Sedar Sengor

  • NA POZIV RASE OD SABE - Leopold Sedar Sengor
6.93 EUR
7.28 USD
825.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NA POZIV RASE OD SABE - Leopold Sedar Sengor

U knjizi Na poziv rase od Sabe sabrani su stihovi najvećeg afričkog pesnika, mislioca i humaniste Leopolda Sedara Sengora (1906–2001), člana Francuske akademije i predsednika Senegala od 1960. do 1980. Priređivač Vesna Cakeljić upotpunila je ovo pesničko delo predgovorom, kompletnom biografijom i bibliografijom, kao i opširnim rečnikom, koji čitaocu omogućava da potpunije doživi Sengorov univerzum..
„Kada u Africi umre starac, izgori biblioteka, rekao je malijski pripovedač Amadu Hampate Ba. Odlaskom afričkog velikana Leopolda Sedara Sengora, pesnika, mislioca, akademika, državnika, humaniste, buktinja nije utihnula u pepelu, već se sve više rasplamsava obasjavajući ceo svet. Danas smo svedoci sve većeg zanimanja za njegovo pesničko delo, za ulogu koju je odigrao u buđenju samosvesti crnačkog naroda, kao i za ’civilizaciju Univerzalnog’, pojam koji je smislio i dao mu sadržaj. Pobornik preplitanja civilizacija uzajamnim protkivanjem raznolikih kulturnih bogatstava, odnosno ’kulturne raznolikosti’, ugradio je svoju mudrost i predanu ljubav prema francuskom jeziku u pročelje vekovne Francuske akademije i u temelje jedne zajednice koja se grana na pet kontinenata, Međunarodne organizacije frankofonije. Bio je jedini francuski pisac XX veka koji nije prestajao da piše punih šest decenija. Samo je još Viktor Igo, njegov pesnički sabrat iz prethodnog stoleća, bio plodan u tako dugom periodu.“
(odlomak iz predgovora)

Format: 21 cm
Broj strana: 400

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption