null (4303)

null (1433)

null (172)

null (2025)

За тинејџере (450)

null (115)

null (436)

Primenjene nauke (72)

Ekonomija i marketing (121)

Све о рачунарима

Едукативни наслови (25)

Приче (190)

Poezija (117)

null (106)

null (156)

null (391)

Популарна наука (125)

Култура, уметност (170)

null (148)

null (159)

null (489)

Alternativna medicina (104)

Алтернативна учења (173)

Право (71)

null (240)

Filologija (83)

null

РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА И РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ: СРБИЈА Дејан М. Радуловић


РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА И РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ: СРБИЈА - Дејан М. Радуловић  
5.54 EUR / 6.93 US$ / 660.00 din
Количина
 
Други део монографије о регионалној
– кохезионој политици

У свеобухватној двотомној студији Дејан М. Радуловић се бави кључним питањима регионалне политике и регионалног развоја. У првом делу монографије регионална политика се се разматра из угла Европске уније, док је у другом делу фокус на значају развоја регионалне политике у Републици Србији. Од историјског контекста регионалне политике у бившој СФРЈ, до најактуелнијих проблема и изазова њеног планирања и спровођења у Србији, аутор даје аналитички приказ ове тематике.

Ову монографију од националног и међународног значаја, подржало је Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе, као и Швајцарска развојна сарадња (СДЦ), Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ) и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Одломак

Наша земља мора стално да ради на изналажењу адекватне регионалне политике и адекватног модела регионалног развоја примењивог у Србији, који је заснован на решавању кључних питања и проблема везаних за друштвену и привредну кохезију, за конкурентност свих подручја, као и за уједначење и побољшање услова живота на целокупној територији Републике Србије.

Само унапређење стандарда и квалитета живота, путем мобилизације регионалних и територијалних потенцијала, допринеће укупном повећању конкурентности Србије и створити од Србије боље место за живот. Зато је неопходно да што пре створимо амбијент и оквир, и изградимо систем за стварање одрживих развојних пројеката у Србији.

Из рецензија

Две су посебне вредности ове одличне монографије. Залаже се за концепцију одрживог регионалног развоја. Односно, инсистира на координираној сарадњи централних, регионалних и локалних органа јавне управе, те промовише стратегију базирану на ЛЕД приступу (Лоцал Ецономиц Девелопмент), тј. на расту капацитета локалне економије (инфраструктура, сектор МСП, запошљавање, образовање, инвестициони подстицаји), и јачање квалитета живота локалног становништва.

Проф. др Вук Огњановић

Из Поговора

У предстојећем периоду, за успешност регионалне политике и регионалног развоја, неопходна су стручна знања и познавање страних искустава. Студија чији је аутор др Дејан Радуловић је резултат не само његовог академског образовања, већ и дугогодишњег ангажовања у пословима регионалног развоја, промоције предузетништва, као и локалних самоуправа.(...)Други део ове студије посвећен је искуствима и проблемима регионализације у Србији, при чему аутор овај део рада започиње анализом регионалне проблематике у Југославији. Једно од најзначајнијих поглавља у књизи односи се на аргументацију у прилог регионализацији, као и на истраживању најзначајнијих проблема регионалног развоја Републике.

Проф. др Синиша Зарић, проф. др Масимо Бјанки, рецензенти


Формат: 150x225 мм
Обим: 248 страна
Повез: броширан


Писац / Аутор: Дејан М. Радуловић

Артикал још није оцењен
Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал
null
Страница 1 од 10 > >>
ПЛАТФОРМА - Мишел Уелбек
ПЛАТФОРМА - Мишел Уелбек

7.63 EUR / 9.54 US$ / 908.00 din
ДОСТОЈАНСТВО - Мајкл Розен
ДОСТОЈАНСТВО - Мајкл Розен

8.32 EUR / 10.40 US$ / 990.00 din
Страница 1 од 10 > >>