null

null (4334)

null (1448)

null (172)

null (2038)

За тинејџере (451)

null (116)

null (439)

Primenjene nauke (73)

Ekonomija i marketing (121)

Све о рачунарима

Едукативни наслови (25)

Приче (192)

Poezija (119)

null (107)

null (157)

null (395)

Популарна наука (128)

Култура, уметност (170)

null (149)

null (159)

null (497)

Alternativna medicina (104)

Алтернативна учења (173)

Право (71)

null (240)

Filologija (83)

null

МИСИЈА БЕЛОГ АНЂЕЛА Миливоје Томашевић


МИСИЈА БЕЛОГ АНЂЕЛА - Миливоје Томашевић  
4.11 EUR / 4.93 US$ / 490.00 din
Овај артикал је тренутно распродат
МИСИЈА БЕЛОГ АНЂЕЛА одговара:
- Како је Бели Анђео покренуо Ренесансу?
- Зашто га је Европа послала Америци?
- Зашто га је НАСА послала у космос?
- Како је преживео рушења и пожаре?
- Како је штитио Србију?
- Како данас дејствује?
- Зашто је Руска црква св. Владислава унела у свој календар?
- Како речи дејствују јаче од бомби?
- Зашто је Србија нападнута крајем 20. века?
- КНЈИГА ОТКРИВА ТАЈНЕ СРПСКОГ КОДЕКСА – од 1180. године до данас и даје одговоре на наведена и многа друга питања.„Томашевић је стваралац с оне стране спознаје! Поготово је то препознатљиво у овој књизи, у којој он тври да је Бели Анђео, у ствари, молитва! Не говори он то одока, већ ту хипотезу тако сугестивно образлаже емпиријом, која је увијек присутна овако или онако, у сваком случају – у молитвеној тишини.

Дуго се чекало на свјетлост која ће означити почетак Ренесансе, а ето је, у Белом Анђелу. Она је плијенила не само тада, већ и сада. Та свјетлост траје осам стотина година, па је, како аутор у свом епском заносу сугерише, вријеме да се почетак Ренесансе помјери уназад за онолико колико то заслужује не само Бели Анђео, већ и његов савременик и врсник Доментијан. Био би то, доиста, добар гест и за науку којој се не види крај! - Проф. Др Јован Н. Стриковић:


„Бијели Анђео се одавно јавио; али нико није смио с њим проговорит. А Он је чекао своју причу. И Он овдје, кроз твоје перо, почиње да је обзнањује.

Колико год да си урадио, много је више него што је било. Показао си да се има шта и рећ и прочитат, али и да је прича недоречена.

Најважније је да га ниједном нијеси наружио. Докле си досегао, показаће вријеме.

Највише је то што си смогао снаге да кренеш у неистражено, и нека ти је на част. - Проф. Др Радивоје Паповић:


Свако ко прочита ову књигу много ће се лепше осећати, много ће тога сазнати што није знао и свако ће пожелети да још једном види Белог анђела, да му се поклони или да клекне пред њим, без обзира да ли га је раније видео и да ли је верник или није. Бели анђео је многе атеисте превео у вернике и многи, који су у познијим година видели Белог анђела, осетили су покајање, а многи и стид што то раније нису учинили.

Уверени смо да ће ова књига многе људе одвести у дом Белог анђела, у Манастир Милошево, без обзира да ли су раније били или нису били у њему. И многи ће баш ту наћи лични мир и одговоре на најважнија питања. - Милинко Бујишић, новинар и публициста:


Аутор је заокупљен фреском Белог Анђела и њеним видљивим и невидљивим значењима. Творац овог дела, како каже Томашевић, кога је водила божја рука, удахнуо је фресци и представи на њој способност ауторитативне комуникације која, и данас, уверљиво шаље поруке онима који су способни да их виде.

У разоткривању тих симбола и тајновитих порука аутор указује на лепезу порука који су сакривени у знацима: од руна, крила анђела, троуглова у каменом престолу, положаја руку до врата на која показује, а фреска и положај Белог Анђела својом целином указује на пут ка новој ренесанси. - Живадин Митровић, новинар и рецензент:


Формат: Б5
Број страна: 164
Писмо: Ћирилица
Повез: Мек


Писац / Аутор: Миливоје Томашевић

Артикал још није оцењен
Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал
null
Страница 1 од 8 > >>
КУЛТУРА - Тери Иглтон
КУЛТУРА - Тери Иглтон

9.24 EUR / 11.55 US$ / 1100.00 din
У ОПЕРСКОЈ ЛОЖИ - Јован Шуица
У ОПЕРСКОЈ ЛОЖИ - Јован Шуица

14.78 EUR / 18.48 US$ / 1760.00 din
12.57 EUR / 15.71 US$ / 1496.00 din
Страница 1 од 8 > >>
null