Ukupna cena:

TITO, MIHAJLOVIĆ I SAVEZNICI 1941‐1945 - Valter Roberts

  • TITO, MIHAJLOVIĆ I SAVEZNICI 1941‐1945 - Valter Roberts
13.05 EUR
13.05 USD
1,540.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TITO, MIHAJLOVIĆ I SAVEZNICI 1941‐1945 - Valter Roberts

Ova knjiga, objavljena 1973. godine u SAD, istovremeno uz opšte odobravanje u zapadnoj štampi, prvobitno je bila negativno primljena u zvaničnim jugoslovenskim krugovima. U leto 1973. jugoslovenska vlada je uložila zvaničan protest protiv ove knjige vladi Sjedinjenih Američkih Država, kao i protestnu notu ambasadi SAD u Beogradu. Glavni pravac u kome je protest išao bio je da se Titov partizanski pokret izjednačava s pokretom otpora koji je organizovao Draža Mihailović. Po sudu partizana, njihov pokret bio je oslobodilačkog karaktera dok su Mihailovićeve trupe bile izdajničke i sarađivale sa okupatorom. Kako će to čitalac zapaziti, ova knjiga ne izjednačava ova dva pokreta; niti prihvata partizansku mitologiju o njima. Ništa na Balkanu, kako se navodi na ovim stranicama, nikada nije crno-belo – postoje samo različite nijanse sive.

pismo: Latinica
strana: 402
format: 150X220
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption