Ukupna cena:

SRPSKI DISIDENTI - Slobodan Kljakić

 • SRPSKI DISIDENTI - Slobodan Kljakić
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
 • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
 • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: SRPSKI DISIDENTI - Slobodan Kljakić

  Njihovo glavno oružje bila je reč – izgovorena ili napisana.

  U kakvim okolnostima su stasavali, kakve su bile njihove pojedinačne i kolektivne akcije i sudbine, kako su nadzirani, praćeni, prisluškivani, zatvarani, koliko su bili spremni na samožrtvovanje, koje ličnosti su same sebe promovisale u disidente?

  To su samo neka od pitanja kojima se Slobodan Kljakić, dugogodišnji novinar i publicista, bavi u ovoj knjizi. Autor je dugo istraživao temu disidentstva, a mnogi koji su stekli ovu „titulu” lično su mu se ispovedali u dugim razgovorima i prepiskama, poput Vladimira Dedijera.

  Kako su njihova imena i načini delovanja imali različitu težinu, tako su i različitim vrstama represije bili izloženi. Od nesporno najpoznatijih i onih koji su podneli najveće žrtve, poput Milovana Đilasa i Mihajla Mihajlova, zatvaranog profesora Mihaila Đurića, do otpuštanja profesora sa Pravnog i Filozofskog fakulteta, progona vođa studentskih protesta 1968, stalnih prozivanja grupe iz Simine 9, višesatnih polemika sa Dobricom Ćosićem, zabrana knjiga, časopisa, skupova.

  Knjiga je nastojanje autora da ukaže da tek treba razlučiti različite izvore disidentstva u Srbiji, postaviti jasnije granice između partijskih pobunjenika i opozicionara, između jeretika i disidenata. Utoliko pre što je i među našim disidentima bilo i onih koji su pristali na ,,poljubac smrti“, na šurovanje s vlastima, uključujući i tajne službe.

  Ova knjiga je tu da istinu što više približi svima onima koji za njom tragaju.

  Format: 145x205 mm
  Broj strana: 328
  Pismo: Ćirilica
  Povez: Mek

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption