Ukupna cena:
54703POD ZASTAVOM KARAĐORĐA - Nebojša Bogunović

POD ZASTAVOM KARAĐORĐA - Nebojša Bogunović

  • POD ZASTAVOM KARAĐORĐA - Nebojša Bogunović
3.81 EUR
4.39 USD
454.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: POD ZASTAVOM KARAĐORĐA - Nebojša Bogunović

Knjigu otvaraju mnogi manje poznati detalji o voždovom životu pre ustanka, kao i događaji koji su prethodili proglašenju Karađorđa za vožda, zatim o samom ustanku 1804. i njegovim odjecima do 1813.godine.
Autor nam zatim prikazuje Ostružničku skupštinu, diplomatsku misiju u Rusiji, boj na Čokešini, oslobođenje Valjeva i bojeve na Ivankovcu i Mišaru. Zatim slede stranice o Paulučijevoj konvenciji, pogibiji Vojvode Sinđelića i ubistvu Karađorđa. Knjiga se "zatvara" svedočenjima Lamartina i Đuzepea Barbantija Brodana o srpskom voždu, uz literarne portrete Uzun Marka Apostolovića, Ilije Birčanina, Stanoja Glavaša, Filipa Višnjića, Hajduk Veljka, Čučuk Stane, Dositeja Obradovića, Vase Čarapića i drugih, od ukupno 47 najzanimljivijih ličnosti, a iz 27 najznačajnijih događaja vezanih za život Karađorđa i Prvi srpski ustanak.

Tvrd povez, 230 str.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption