Domaća Knjižara
Ukupna cena:

NADMENI SAVEZNIK I ZANEMARENO SRPSTVO - Dragoljub R. Živojinović

  • NADMENI SAVEZNIK I ZANEMARENO SRPSTVO - Dragoljub R. Živojinović
15.42 EUR
16.19 USD
1,836.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NADMENI SAVEZNIK I ZANEMARENO SRPSTVO - Dragoljub R. Živojinović

Knjiga Dragoljuba Živojinovića, jednog od naših najistaknutijih istoričara, predstavlja plod dugogodišnjih istraživanja srpsko-britanskih diplomatskih i političkih odnosa, koji su na formalnom nivou bili uglavnom saveznički. Međutim, rezultati tog istraživanja ubedljivo ukazuju na činjenicu da je srpsko nacionalno i državno pitanje retko kada bilo u vidokrugu britanske međunarodne strategije. Naprotiv, pre bi se moglo reći, da je savezništvo ovih dveju zemlja bilo u funkciji velesilskih pretenzija jače strane u ovom odnosu. Stoga ova istraživanja sugerišu promenu srpske nacionalne politike u tom smislu, što bi ona morala biti strategijski usmerena na zasnivanje tradicije veće ravnopravnosti i adekvatnijeg uvažavanja srpskih nacionalnih interesa. Okolnost, gde je Srbija u svim velikim istorijskim lomovima i krupnim međunarodnim zbivanjima bila na onoj strani gde se nalazila i Velika Britanija ovlašćuje Srbiju da na toj korektnosti istrajno insistira. Srećna je i ta okolnost, da je ovo tako značajno štivo do uzbudljivosti napisano živim, pitkim i jasnim stilom, te će sa lakoćom naći čitaoca i van uskog kruga stručnjaka.

format: 24,5x17
broj str.: 528
povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption