Domaća Knjižara
Ukupna cena:

KRATKA ISTORIJA POLJSKE - Aleksej Jelačić

  • KRATKA ISTORIJA POLJSKE - Aleksej Jelačić
4.54 EUR
4.76 USD
540.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KRATKA ISTORIJA POLJSKE - Aleksej Jelačić

Istorija svakog naroda puna je velikih tragedija, jer je istorija ljudskog roda generalno tragična... Istorija Poljske kao države i poljskog naroda, možda spada u red najtragičnijih pre svega zbog mnogovekovnog rusko-poljskog spora.

Odnosi Poljaka i Južnih Slovena, nisu bili mnogostrani, ali su uvek bili srdačni i u duhu slovenske solidarnosti.

Poljska je velika i ponosna zemlja, čije je istorija teška i komplikovana, između Rusa i Nemaca, između slovenstva i katoličanstva.

Poljska je zemlja koja je kao retko koja druga zemlja bila deljena, osvajana i rušena i sa Zapada i sa Istoka. Ova velika iskušenja koja su zadesila poljski narod poslužila su za jačanje i učvršćivanje nacionalne svesti, i ujedinjenje poljskog patriotizma.

Format: 12,5 x 17,5 cm
Broj strana: 184 str.
Povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption