Ukupna cena:

ISTORIJA SRPSKE ANTROPOLOGIJE - Ivan Kovačević

  • ISTORIJA SRPSKE ANTROPOLOGIJE - Ivan Kovačević
4.62 EUR
4.85 USD
550.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ISTORIJA SRPSKE ANTROPOLOGIJE - Ivan Kovačević

Autor je bavljenje antropologijom započeo radeći na tri koloseka: uključivanje interpretativnih metoda u disciplinu, širenje „predmeta” etnologije i revizija istorije etnologije u Srbiji. O prve dve oblasti njegovog delanja čitalac će se obavestiti u ovoj knjizi.
Naučno proučavanje istorije etnologije, koje je imalo za cilj promenu slike o prošlosti te nauke, odvijalo se u dva vremenska odsečka. Predistorija, gde se pokazivalo kako je i kod Srba postojala prosvetiteljska misao (Dositej Obradović, Joakim Vujić) na kojoj je u svetu formirana antropologija, i istorija, i to prvenstveno o romantičarskim korenime srpske etnologije kod Karadžića, Milićevića, Karića, Cvijića, Erdeljanovića i Đorđevića.

Format: 13x20
Broj strana: 136

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption