Ukupna cena:

OBE STRANE LJUBAVI - Lava Nikolić, Darko Cvetković

  • OBE STRANE LJUBAVI - Lava Nikolić, Darko Cvetković
6.71 EUR
7.05 USD
790.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: OBE STRANE LJUBAVI - Lava Nikolić, Darko Cvetković

Kako bismo napisali knjigu “Obe strane ljubavi", istražili smo preko 70 brakova koji uspešno funkcionišu preko 10 godina.
Zajedničko istraživanje trajalo je oko 3 godine, a samostalno preko deceniju. Najviše klijenata koji nam dolaze na coaching imaju poteškoća u pronalasku pravog partnera, ili izgradnji i održavanju zdravog odnosa. Na osnovu našeg ličnog iskustva i iskustva sa mnogobrojnim klijentima, kreirali smo knjigu koja vam pomaže da bolje razumete ljubav iz ženskog i muškog ugla.
Svi težimo ljubavi i želimo da traje do kraja života…
Međutim, ko od nas u praksi zaista živi ljubav i šta to zapravo znači? Iskreno, da li poznajete više srećnih ili nezadovoljnih parova?
Da li je jedan čin ljubavi dovoljan da celog života nekoga volimo?
I da li je istina da ćemo živeti srećno do kraja života?!
U nekim slučajevima da, a u većini slučajeva, ne. Ulaskom u brak, ili “ozbiljnu” vezu aktiviraju se programi koje smo pokupili od naših roditelja i okruženja.
Žene najčešće ulaze u mušku energiju, muškarci u žensku.
Najlakši način da razumemo muško-žensku energiju je odnos davanja i primanja.
Davanje je dominantno muška, a primanje dominantno ženska energija. Žene bi trebalo da imaju 80% ženske, a 20% muške, a muškarci obrnuto.
Na našem podneblju praksa pokazuje da postoji veliki disbalans.
Žene ulaze u davanje, inicijativu, zaštitu, obezbedjivanje uz rečenice: “Neka ja ću”, “Mogu ja to sama…”, “Dok ja njega sačekam, ja to završim 5 puta…”
Nakon nekog vremena, žene se pretvaraju u majku svojim partnerima, što jako utiče na njihovu psihu. Ili postaju pasivni ili isfrustrirani i agresivni.
Muškarac se najlepše oseća kada je “lovac”, kada osvaja, štiti i obezbedjuje. Ako mu to ukinemo, on gubi svoj važan identitet.
Ako žena nije u svojoj energiji primanja, negovanja, centriranosti, strpljenja, strada njeno zdravlje, i to prvenstveno balans hormona.
Ono što je najvažnije je što ako nismo u svojoj energiji, imamo poteškoća da stvorimo materijalno bogatstvo. Kada udjemo u svoju energiju, stvaranje se pokreće sa lakoćom.
Kako da udjemo u energiju koja nam je prirodna?

Za početak, osvešćivanjem ovih mehanizama. Nakon toga svesnim menjanjem nasledjenih navika.
U ovoj knjizi sagledavamo ove obrasce i iz ženskog i iz muškog ugla!
Sa jedne strane Lava, a sa druge Darko, daće nam 3 važna principa iz muške i ženske energije i pomoći da kreiramo korake za implementaciju ovih principa u naš život!
Princip svrhe
Kako biste bili srećni sa nekim, treba da budete srećni sa sobom. Da li znate zašto živite? Čime doprinosite nečemu što je veće od vas? Kome ste inspiracija svojim životom? Kada krenete da živite u skladu sa svojom svrhom, tada partnera shvatate kao divan deo vas, ali ne i jedini i razumete da vredite i bez njega i sa njim. Niste polovina već celina.
Princip slobodne volje
Znamo mnoge parove koji stalno svoju volju nameću jedno drugom. Zašto? Oni kažu iz želje da pomognu. A šta je stvarno? Želja da kontrolišu. Bojimo se da će partner jednom izabrati ono što nam se ne sviđa, i da nećemo više biti važni. To je zabluda. Zamenite savete pitanjima. Jačajte partnerovu slobodnu volju. Uvek ga pitajte šta želi. Jedino tako će uvek želeti vas. Osećaj kada je nekome važno šta mi želimo je divan osećaj poštovanja našeg bića.
Princip fokusa na pozitivno
Kada postavimo pitanje kakav je vaš partner, prvo dobijemo češće šta sve ne valja, šta ne radi, šta je loše uradio. Sada razmislite. Ako neko konstano razmišlja šta sve ne valja kod vas, šta sve niste dobro uradili, da li biste imali želje da se menjate i napredujete? Verovatno imate osećaj da vaš parter ne vidi koliko dobrih stvari vi radite. Zato vi počnite prvi. Pohvalite, uvažite, zahvalite mu se na dobrim stvarima koje radi. Negujte ono što volite kod svog partnera i on će poželeti da bude još bolji.
Kroz našu knjigu saznaćete kako da implementirate ove principe u partnerskom odnosu, poslu, zdravlju i finansijama.

pismo: latinica
strana: 138
format: A5
povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption