Ukupna cena:

RAZGLEDNICA BEZ MARKE - Jelena Mesić Gak

  • RAZGLEDNICA BEZ MARKE - Jelena Mesić Gak
6.80 EUR
7.14 USD
810.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: RAZGLEDNICA BEZ MARKE - Jelena Mesić Gak

U duhu pravog globtrotera, avanturistički i s ljubavlju, Jelena Mesić Gak nas upoznaje sa neobičnim predelima, njihovom istorijom i običajima i sa sudbinama poznanika i prijatelja koje je upoznala na ovim putovanjima, a sve to je začinjeno njihovim tradicionalnim kulinarskim receptima.
Ova knjiga će, bez sumlje, kod čitalaca otvoriti apetit za nečim novim, uzbudljivim i drugačijim. Pošto ju je napisao i potpisao neko ko s pravom može da se nazove građaninom sveta, ovoj razglednici marka zaista nije potrebna.
Mada se , na prvi pogled, čini da se radi o neobičnom, hibridnom žanru, putopisnom kuvaru, kao spretna pripovedačica Jelena Mesić Gak, poput neke savremene Šeherezade, još dodatno upliće i postkolonijalne priče o hrabrim mladim ženama i muškarcima koji se bore da poboljšalju uslove života u svojim zemljama u kojima se i dalje veoma teško živi. Ako se pitate kakve veze imaju otmena beogradska domaćica koja sa biserima oko vrata peče pitu od višanja za nedeljni ručak, budistički sveštenici koji žive u izgnanstvu u Indiji, dobrovoljci koji grade škole u najvećim južnoameričkim zabitima ili na granici sa Tibetom, ili vešta poslovna žena iz Šri Lanke, odgovor ćete naći u ovoj knjizi, koja obiluje neverovatnim receptima poput indijskog čatnija od sveže nane koji se sprema u roku od deset minuta do govedine Boeuf a la Bourguignonne koja se kuva čitav dan. Kao česta gošća za njenim neverovatnim trpezama, odgovorno tvrdim da mi se gotovo nikada nije desilo da dva puta probam isto jelo.Ova knjiga je dokaz da ne postoji idealni recept kako bi i gde bi trebalo putovati, niti kakva jela kuvati, već da se njihovo savršenstvo krije u raznovrsnosti, ali pre svega u razumevanju ove raznovrsnosti.

405 str, format: A5, povez:broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption