Ukupna cena:

VIZANTIJSKA NAUKA O MUZICI - Jevgenij Hercman

  • VIZANTIJSKA NAUKA O MUZICI  - Jevgenij Hercman
9.07 EUR
9.53 USD
1,080.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: VIZANTIJSKA NAUKA O MUZICI - Jevgenij Hercman

Na osnovu analize doskora nedostupnih istorijskih izvora Jevgenij Vladimirovič Hercman nas u studiji Vizantijska nauka o muzici upoznaje sa ovom često zapostavljanom temom. Istorija nauke o muzici za vreme i na prostoru Vizantijskog carstva, od IV do XV veka, u najkraćem čini sadržaj dela. Autor podrobno razmatra čitav kompleks problema koji su u vezi sa razvojem nauke o muzici u tom periodu, ali i za neposrednu umetničku praksu. Argumentovano i slikovito on ukazuje na vezu ranovizantijske i starogrčke nauke o muzici kao i na uticaj koji je vizantijska nauka o muzici ostvarila u Zapadnoj i Istočnoj Evropi. Posebno mesto u knjizi zauzima prikaz stvaralaštva najpoznatijih vizantijskih melurga, naročito onih koji su delovali tokom perioda dominacije kakofonijskog stila koji se smatra krunom muzičkog

povez: Tvrd, str: 339, format: 14,5 x 21

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption