Domaća Knjižara
Ukupna cena:

KRAJ UTOPIJE I POZORIŠTE (1985‐2000) - Vladimir Stamenković

  • KRAJ UTOPIJE I POZORIŠTE (1985‐2000) - Vladimir Stamenković
4.08 EUR
4.28 USD
486.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KRAJ UTOPIJE I POZORIŠTE (1985‐2000) - Vladimir Stamenković

"Kraj utopije i pozorište" razmatra predstave nastale po komadima savremenih srpskih dramatičara od 1985. do 2000, u godinama takođe dramatizovanog ali pri tom još i razorenog, urušenog društva. Dok traži odgovor na pitanje kako su i u kojoj meri pisci odgovorili na zahteve vremena, što stoji u osnovi njegove kritičarske pažnje, Stamenković ne krije, naprotiv, da pozorište vidi kao aktivnog učesnika u društvu, pa u tom smislu očekuje da ono aktivno oblikuje i javnu svest, da pod svoju lupu stavi i krupna pitanja politike i istorije. Tek smešteno u konkretan istorijski, politički, društveni, socijalni, duhovni, pa i psihološki kontekst, pozorište pokazuje koliko je doraslo tom zadatku i kakva je slika vremena u njegovom šekspirovskom ogledalu.

Format: 21 cm
Broj strana: 228
Povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption