Ukupna cena:

ESTETIKA - Bela Hamvaš

  • ESTETIKA - Bela Hamvaš
4.62 EUR
4.85 USD
550.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ESTETIKA - Bela Hamvaš

Bela Hamvaš nam u ovim esejima o Šumanu, Brojgelu, modernoj skulpturi, Velaskezu, kubizmu, peruanskim vazama i još mnogo čemu, koje je nezavisno objavljivao u periodu od 1934–1946. godine, na sebi svojstven način iscrtava mapu po kojoj se možemo lakše orjentisati u svetu estetike i metafizike.

"Umetnost je" - kaže Niče - "pravi zadatak života...metafizička delatnost života". Sve što čovek čini ili može da učini zavisi od stvarnosti, smešten je u nju i nikada iz nje ne može ispuniti. Jedino je umetnost iznad stvarnosti, u stanju da je "menja", da tvori, da stvara. Umetnost je magija: slika, vajarsko delo, pesma uvek su prisustvo transcendentnog, a to da je "umetnost metafizička delatnost života" znači: ne toliko s one strane fizike, koliko s ove strane fizike život čoveka u svakom slučaju biće onakav kakvim ga čini umetnost.

ćirilica, format 120x210, 224 str, broš povez

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption